
Izvor: UspešnaŽena.com, 30.Dec.2014, 17:47 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Mimoza salata. Neizostavna na svakoj svečanoj trpezi.
Kremaste salate su omiljene na svim proslavama a posebno se ručkaju u vreme slava i praznika. Mimoza salata je neizostavno predjelo. Brzo i lako se sprema, nije preterano skupa i može se jesti i sama sa tost hlebom za večeru ili doručak.
Mimoza salata univerzalna salata za svaku priliku, ja je volim i kao glavno jelo:)
Za njenu pripremu biće potrebno:
Sastojci:
Skuvati krompir u ljusci. Ohladiti, pa ga oljuštiti. Jaja, takođe, skuvati i očistiti. >> Pročitaj celu vest na sajtu UspešnaŽena.com << Šunku izrendajte. Majonez i pavlaku sjediniti i umutiti viljuškom.
U velikoj providnoj činiji narendajte krompir, krupno. Malo posolite pa preko premažite smesom pavlake i majoneza i poravnajte kašikom.
Stavite izrendanu šunku i premažite je ponovo smesom pavlake i majoneza.
Onda narendajte 2 cela jaja i belance od 3 jaja. Premažite smesom. Pospite 3/4 kačkavalja preko i premažite smesom pavlake i majoneza.
Nakon toga pospite kačkavaljem i sitno narendanim žumancem.
Nastavak na UspešnaŽena.com...