Mimoza salata. Neizostavna na svakoj svečanoj trpezi.

Izvor: UspešnaŽena.com, 30.Dec.2014, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mimoza salata. Neizostavna na svakoj svečanoj trpezi.

Kremaste salate su omiljene na svim proslavama a posebno se ručkaju u vreme slava i praznika. Mimoza salata je neizostavno predjelo. Brzo i lako se sprema, nije preterano skupa i može se jesti i sama sa tost hlebom za večeru ili doručak.

Mimoza salata univerzalna salata za svaku priliku, ja je volim i kao glavno jelo:)

Za njenu pripremu biće potrebno:

Sastojci:

Skuvati krompir u ljusci. Ohladiti, pa ga oljuštiti. Jaja, takođe, skuvati i očistiti. >> Pročitaj celu vest na sajtu UspešnaŽena.com << Šunku izrendajte. Majonez i pavlaku sjediniti i umutiti viljuškom.

U velikoj providnoj činiji narendajte krompir, krupno. Malo posolite pa preko premažite smesom pavlake i majoneza i poravnajte kašikom.

Stavite izrendanu šunku i premažite je ponovo smesom pavlake i majoneza.

Onda narendajte 2 cela jaja i belance od 3 jaja. Premažite smesom. Pospite 3/4 kačkavalja preko i premažite smesom pavlake i majoneza.

Nakon toga pospite kačkavaljem i sitno narendanim žumancem.

Nastavak na UspešnaŽena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta UspešnaŽena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta UspešnaŽena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.