Miljana (25) je dva puta rodila bliznakinje, razlika između devojčica je godinu dana VIDEO

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 16:12

Miljana (25) je dva puta rodila bliznakinje, razlika između devojčica je godinu dana VIDEO

Miljana Uljarević i Stefan Kerkez kažu da su najbogatiji roditelji, jer imaju četiri bliznakinje – dve devojčice imaju četiri godine, a dve tri. Njihova imena su Darija, Angelina, Petra i Melina.

Žive u Plandištu kod Vršca, imaju 25 godina, a u emisiji "150 minuta" na televiziji Prva govorili su o svom neprocenjivom iskustvu. Njihova ljubav datira još iz srednjoškolskih dana, a nakon toga su započeli zajednički život i odlučili da prošire porodicu. Miljana je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatečena saznanjem da čeka blizance i prvi put, a druga blizanačka trudnoća bila je potpuni šok. Danas je najsrećnija na svetu, pogotovo zato što je jedinica i uvek je patila zato što nema brata ili sestru.

"Mi smo se uvek šalili, pošto su u njegovoj porodici uglavnom sve muškarci, i ja sam, eto, često govorila, pošto smo nas dvoje sto godina zajedno, da nikada neću da se udam za njega i da mu neću roditi decu. A ja sam uvek želela da imam pet ćerki", rekla je majka devojčica.

Druge bliznakinje prevremeno rođene

Dok je prva trudnoća sa Petrom i Melinom bila normalna i terminska, druga je na kraju bila rizična. Darija i Angelina su ugledale svetlost dana 5. novembra 2020. godine, svega godinu i pet dana posle sestrica. Kao prevremeno rođene, tri dana su bile u inkubatoru, dok su kasnije još mesec dana praćene.

"Darija je imala 1.250 grama, dok je Angelina imala 2.250. Sedamdeset i dva sata su bile u inkubatoru na posmatranju, nismo znali da li će preživeti. Ukupno su provele mesec dana tamo, pre dolaska kući, kao prevremeno rođene bebe."

Sve se može uz dobru organizaciju

Ključ svega su, kako kaže Miljana, organizacija i sloga, bez kojih ništa ne može. Oboje su gurali kolica; jedna s bliznakinjama mama, druga tata, i svi su im prilazili i zagledali ih. U tom periodu Miljanu je jedno pitanje izbacivalo iz takta.

"Pitaju 'je l' ti teško, jesi umorna', a mene su ta pitanja vređala, valjda pod tim nekim adrenalinom. Jer, samo jednoj cucla tokom noći da ispadne, ja moram četiri puta da ustanem, a gde je mleko, pelene, hrana, sve. Ja ni ne znam kako sam tad spavala. Kad se to sve dešavalo, prikrivala sam da mi je teško. Sad mi je generalno lakše, jer same ustaju i rade te neke osnovne stvari, naučila sam ih da budu samostalne, i kad se setim svega, stvarno mi je bilo teško. Ali u tim trenucima ja nisam to kapirala."

Petra i Melina su bile malo razmaženije, dok je sa Darijom i Angelinom imala sreće, budući da su bile divne bebe. Kako kaže, danas sve četiri spavaju u istoj sobi i nemaju nikakvih problema.

"Vole isto da se oblače. Kada sam u prvoj trudnoći saznala da nosim bliznakinje, rekla sam da ih nikada neću isto odevati, strašno me je nerviralo kada vidim da to majke rade, govorila sam 'ja svoju decu nikada neću isto oblačiti', pa onda, 'to što su bliznakinje, ne mora da znači da moraju sve isto'... Sve što sam rekla, bilo je suprotno..." Upravo zato, kad ide u prodavnicu, vodi računa da sve nađe u istom dezenu i određenoj veličini. Kako kaže, zbog mira u kući.

Mesečni izdaci bili su od 2.000 do 3.000 evra

Mesečno su trošili oko 3.000 evra na najosnovnije potrepštine.

"Mi smo kupovali ogromne količine pelena, sve četiri su imale pelene... Meni je sad glupo da kažem da smo mi tada davali između dve i tri hiljade evra samo na njih. Znam kako ljudi danas žive i kakvo je stanje, ali toliko smo izdvajali. Na sreću, moj suprug radi dosta, radim i ja, tako da ni u čemu nisu oskudevale i ne oskudevaju."

Imaju vremena i za druženje

Pored poslovnih obaveza, spremanja, pranja i peglanja, ona i Stefan, iako to neverovatno zvuči, imaju vremena za sebe i društveni život ne pati.

"Stefan i ja uvek imamo dogovor; kad nismo umorni vikendom, ja odem da popijem piće sa drugaricom, on ode da popije pivo sa društvom, mada ipak više voli da oni dođu kod nas i da napravi roštilj, da se družimo."

"Moja deca su moje najveće bogatstvo, ja sam jedinica i ceo život sam patila da imam brata ili sestru. Ja sam najsrećnija kad nas vidim. Bog mi je dao da moja deca nikada neće biti sama, imaju i sestru bliznakinju i sestre", poručila je ponosna majka Miljana, koja ima 25 godina.

Pogledajte video-prilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.