Micelarna voda – istine i laži

Izvor: Šminkerka.com, 15.Mar.2019, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Micelarna voda – istine i laži

Sve što ste želeli da znate o micelarnoj vodi !

Micelarna voda je u svet ulepšavanja i nege stigla na velika vrata. Ona čisti, tonira kožu i uklanja šminku, vrlo lako, bez greške. Međutim, to nisu jedini razlozi zašto se popela visoko na listi dnevne nege svih koji vode računa o svojoj koži.
Ukoliko zavirite u ormariće sa negom poznatih ličnosti, modela i profesionalnih šminkera, ili bilo koga uostalom ko ima besprekoran ten, otkrićete nešto zajedničko. >> Pročitaj celu vest na sajtu Šminkerka.com << Svi koriste micelarnu vodu.
Svoju popularnost micelarna voda stekla je u Francuskoj, odakle se tajna negovane kože prenela na ceo svet. Iako izgleda kao obična voda, njeni sastojci su toliko usavršeni, da uklanja sve nečistoće sa lica, čak i najuporniju vodootpornu šminku. Zvuči kao obična reklama, ali zaista nekoliko kapi na tuferu, bez jakog trljanja, tope čak i tešku šminku sa lica, bez imalo iritacija.

Prema rečima dermatologa, molekuli u micelarnoj vodi razlažu šminku do njenog potpunog uklanjanja toliko nežno da pri prvom susretu sa ovim proizvodom, niste ni sigurni da li ste uopšte očistili kožu. Verujte nam na reč, jeste. I to bolje od bilo kog mleka ili gela za čišćenje lica.
Šta je micelarna voda uopšte?
Micelarna voda je kombinacija pročišćene vode, hidratantnih sastojaka, kao što je glicerin i male koncentracije blagog surfektanta, odnosno rastvarača. Molekuli rastvarača vezuju se za nečistoće i šminku stvarajući mikroskopske sfere, zvane micele, koje deluju kao magnet za prljavštinu i ulja. Kada pređete vatom natopljenom micelarnom vodom preko lica, micele vuku šminku, sebum i dnevnu nečistoću sa vaše kože.
Formula je toliko lagana, da nema potrebe za daljim umivanjem i ispiranjem, jer negujući sastojci u micelarnoj vodi ostavljaju tanki film nege na koži. Ne sadrži sapun, alkohol, boje, parabene, te je odlična za sve tipove kože jer ne izaziva nikakve iritacije. Micelarna voda je odlična i za one koji imaju kožu sklonu aknama, jer ne isušuje kožu i ne začepljuje pore.
Micelarnu vodu su prvo počeli da koriste šminkeri i modeli zbog prirode svog posla. I to je postalo nepisano pravilo, da se za vreme Nedelje mode u Parizu, ovaj proizvod kupuje na veliko, kako žene i devojke, njihove majke i drugarice, ne bi ostale bez svojih zaliha.
Iako nova na svetskom tržištu, micelarna voda se već decenijama prodaje u francuskim apotekama. Ovaj nežan, a moćan čistač, osvojio je srca žena širom sveta.
Koja je micelarna voda najbolja?
Kada se nešto proglasi kao „čudotvorno“, po pravilu se jave i oprečni stavovi. Mnogi nazivaju ovo sredstvo običnom vodom i upoređuju je sa običnim sapunom, jer tvrde da deluje po istom principu. Za razliku od micelarne vode, sapun se sastoji od soli masnih kiselina i isušuje i iritira kožu. Micelarna voda je nasuprot tome, hrani i hidrira.
Micelarna voda se može koristiti kao:
Proizvod za čišćenje lica Tonik za lice Proizvod za uklanjanje šminke Uz to, danas na tržištu možete naći micelarne vode prilagođene baš vašem tipu kože. Za osetljivu, masnu, suvu kožu, sa dodatim vitaminom C ili kolagenom, odnosno, anti-age efektom i razne druge. Danas postoje i micelarni rastvori, kao i micelarni losioni, sa dodatkom hijaluronske kiseline, koji dodatno zadržavaju vlažnost kože i pružaju joj dodatnu negu, što je odlično za zreliju kožu.
Najbolja micelarna voda je ona koja je namenjena baš vašem tipu kože, bilo da imate masnu, suvu, kombinovanu ili normalnu. Novije formule ovog sve cenjenijeg proizvoda sadrže tenzide, čime omogućavaju stvaranje pene, ali i topljenje masnoća. U industriji se mnogo jače micele, po istom principu, koriste za razlaganje teško otopivih stvari.
Kako se koristi micelarna voda?
Korišćenje micelarne vode, čišćenje i skidanje šminke je vrlo lako. Nema više izgovora kada je u pitanju uklanjanje šminke pred spavanje. Bez suviše trljanja i muke, vaša koža, osim što će biti čista, u kratkom vremenskom periodu, će se i regenerisati.

Potrebno je da malu količinu micelarne vode nanesete na tufer ili vatu i blagim pokretima očistite celo lice. Nečistoće, čak i vodootporna šminka, brzo će nestati. Micelarna voda osvežava i hidrira kožu, te nakon njenog korišćenja, nije potrebno umivanje. Kao što smo već rekli, ona uopšte ne iritira kožu, te je mogu koristiti i oni sa izuzetno osetljivom ili kožom sklonoj hiperpigmentaciji.
Plus više zašto je žene toliko vole, je i taj, što za razliku od gelova, pena i mleka, ona traje mnogo duže. Na ovaj način će vam jedna bočica služiti bar dva do tri meseca, uz svakodnevno korišćenje dva puta dnevno.
Zašto treba da koristimo micelarnu vodu?
Iako godinama koristite isti gel za čišćenje lica, vreme je da probate micelarni rastvor za uklanjanje šminke, ili micelarnu vodu. Ona, osim što uklanja svu prljavštinu sa lica, za razliku od drugih čistača, neguje kožu, kao nijedno drugo sredstvo takvog tipa. Uklanja čak i duboke nečistoće, do kojih obični gelovi za čišćenje lica ne mogu da dopru, jer se sakriju doboko u vaše pore.

Sapuni, gelovi i mleka za čišćenje lica, koliko god bila unapređena, uklanjaju i prirodna ulja sa kože, koja su tu sa razlogom, da bi naša koža bila u ravnoteži. Kada se ta ulja odstrane, koža proizvodi još više ulja i sebuma, kako bi nadoknadila ono što joj je neophodno za pravilno funkcionisanje. Upravo tu se krije tajna micelarne vode. Ona ne narušava balans kože našeg lica, za koju se priroda postarala da bude savršena. Nasuprot tome, micelarna voda pomaže da se napravi tanka barijera između kože i spoljnog uticaja i tako njenim svakodnevnim korišćenjem, naša koža postaje još zdravija.
Micelarna voda je ustvari najbolji sapun koji možete da zamislite, bez isušivanja kože i osećaja zatezanja posle korišćenja. Ona tera nečistoće sa lica, tankim filmom koji ostavlja za sobom, te naša koža posle upotrebe ovog proizvoda postaje meka, hidrirana i što je najvažnije čista.
Mišljenje dermatologa i oftalmologa
Micelarna voda je izbor svih dermatologa i oftalmologa iz više razloga. Sastoji se od prirodnih sastojaka, pre svega. Nežno uklanja šminku, prljavštinu sa lica i nečistoće, bez trljanja, dodatnog isušivanja i narušavanja prirodne ravnoteže ulja na našem licu. Koža nakon upotrebe ostaje meka i hidrirana, kao i zaštićena. Oftalmolozi kažu da nema nikakvog štetnog uticaja za područje oko očiju. Pogodna je za sve tipove kože, čak i onu najosetljiviju. Ne zatvara pore i tako dovodi do nastanka upalnih procesa na koži. Čisti podjednako dobro kožu, oči i usne.
Izvor
Srodni postovi: Sve što treba da znate o micelarnoj vodi Vaše telo bira odgovarajuću vodu Najveće greške koje vam uništavaju kožu lica

Nastavak na Šminkerka.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šminkerka.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šminkerka.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.