Metoda koju JAPANCI koriste kada imaju NESANICU: Trik od 15 minuta koji vam može pomoći da se uspavate

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2023, 08:20

Metoda koju JAPANCI koriste kada imaju NESANICU: Trik od 15 minuta koji vam može pomoći da se uspavate

Nespavanje vam može ometati svakodnevne aktivnosti i može učiniti da se osećate pospano tokom dana. Kada počnete da zapostavljate svoje obaveze i posao zbog nespavanja, vreme je da potražite pomoć.

Buđenje, okretanje, nemogućnost uspavljivanja, sve su to simptomi nesanice. Veliki uticaj na ovu pojavu ima stres, kao i svakodnevne obaveze i ubrzan način života, koje moderno vreme nosi sa sobom.

Isprobajte tehniku za uspavljivanje koju koriste Japanci. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Japanski naučnici otkrili su trik od 15 minuta koji vam može pomoći kada patite od nesanice. Oni koji pate od nesanice znaju da malo stvari može biti gore od osećaja umora, iscrpljenosti i nedostatka energije koji osećaju svako jutro posle neprospavane noći.

Postoji mnogo trikova, recepata, čajeva i bakinih saveta koji pomažu kod nesanice, ali ima mnogo ljudi kojima ništa ne može da reši ovaj problem. Ako ste već isprobali sve, a ništa nije uspelo, japanski naučnici su otkrili nešto što bi moglo da vam pomogne

 Iako je već dokazano da topla kupka pre spavanja pomaže, sada je izračunato optimalno vreme koje treba provesti u kadi ili pod tušem da bi metoda zaista delovala. Stručnjaci sa japanskog univerziteta "Kjušu" izmerili su kvalitet sna kod 23 ljudi, muškaraca i žena različitih godina. Rezultati, objavljeni u časopisu "Journal of Phisiological Anthropology", pokazuju da opuštanje u vrućoj kupki od 15 minuta ili više, nekoliko sati pre spavanja, pomaže da brže zaspite i smanjuje šanse da se probudite tokom noći.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.