Mesečev kalendar presađivanja saksijskog cveća za 2015. godinu

Izvor: UspešnaŽena.com, 29.Dec.2014, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesečev kalendar presađivanja saksijskog cveća za 2015. godinu

Biljku treba presaditi onda kada se utvrdi da joj je saksija postala pretesna, ili kada je hranljiva vrednost zemlje smanjena u tolikoj meri da se ne može drugačije popraviti,već samo presađivanjem-dodavanjem sveže plodne zemlje.

Najbolje vreme za presađivanje cveća je odmah posle precvetavanja, ili pre nego što počnu izbijati novi izdanci. Cvetajuće biljke se ne presađuju za vreme cvetanja, jer nijedna biljka ne voli da se tada dira.

Mesečev kalendar presađivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu UspešnaŽena.com << saksijskog cveća, preporučuje nam dane, kada možemo presađivati naše zelene ljubimce. A to su:

Januar: 27-31. (rastući Mesec u Biku)

Februar: cveće se ne presađuje

Mart: 21-31. (rastući Mesec u Ribama i Raku)

April: cveće se ne presađuje

Maj: 19-31. (rastući Mesec u Biku i Devici)

Juni: cveće se ne presađuje

Juli: 22-30. (rastući Mesec u Škorpiji)

Avgust: 22-28. (rastući Mesec u Škorpiji)

Septembar: 14-20. (rastući Mesec u Devici)

Oktobar: 21-31. (rastući Mesec u Jarcu i Biku)

Novembar: 12-18. (rastući Mesec u Škorpiji)

Decembar: 18-24. (rastući Mesec u Ribama)

Ako se odlučite od ovih nekoliko dana, za dan presađivanja, treba da date prednost vodenim znakovima. Od zemljanih znakova,za presađivanje je najpogodniji – Devica – simbol plodnosti.

Orijentišite se na preporuke koji nam emituje Mesec. Pridržavajte se mesečevog kalendara presađivanja biljaka i nećete izgubiti ni jednog svog zelenog ljubimca.

(Još bez glasova)

Loading...

Nastavak na UspešnaŽena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta UspešnaŽena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta UspešnaŽena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.