Marrakesh Endz - tretman za ispucale krajeve kose

Izvor: MrsFoxy.com, 05.Jun.2016, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marrakesh Endz - tretman za ispucale krajeve kose

Nega kose je jedna od stavki kojoj posvećujem najviše pažnje. Znanje koje sam sticala godinama usmerila sam na cilj da moja farbana, prirodno suva kosa, izgleda zdravo i sjajno kao sa reklame. Međutim, godinama sam verovala da su mi za negu krajeva kose potrebni teški silikonski preparati kako bih sprečila pucanje. Marrakesh Endz je preparat koji me je uverio u suprotno i naučila sam da postoje preparati na prirodnoj bazi koji savršeno mogu negovati kosu, te da su silni silikoni i teška >> Pročitaj celu vest na sajtu MrsFoxy.com << hemija nepotrebni.  





Malo, malo pa dobijem poruku ili mail od žena koje se interesuju koje preparate koristim, kojom farbom za kosu se farbam, pa mi je kosa tako zdrava i neverovatno sjajna. Moja nega kose je poseban ritual za koji odvajam mnogo vremena i novca. Geni mi nisu sasvim naklonjeni, pošto imam veoma gustu i talasastu kosu, ali ujedino i veoma suvu. Bez upornosti i pravilne nege nikada ne bih postigla efekat koji sam želela i kome se žene koje mi se obraćaju za savet dive. Bez pomoći odabranih, visoko-kvalitetnih preparata ne bih uspela u svojoj nameri, a Marrakesh Endz je jedan od njih. Slike moje kose možete naći na blogu, ali i na mom instagram profilu @mrsfoxygram.







O Marrakesh proizvodima za negu kose sam čula sve najbolje, ali s obzirom na to da je moja kosa zaista zahtevna i prirodno suva, nisam bila sigurna da li će mi preparat u potpunosti odgovarati i ispuniti sva moja očekivanja. Takođe, kao što sam gore već napisala, godinama sam živela u uverenju da su silikonske kapi neizostavni deo nege kose ukoliko želimo da zaštitimo krajeve i sprečimo pucanje, a samim tim i odložimo šišanje, što je misija velikog broja žena. 


Imam tu sreću da moja kosa, zahvaljući adekvatnoj nezi, ne puca brzo, ali i pored toga moram da je šišam na svaka tri meseca. Već nakon tri meseca krajevi moje kose počinju da se savijaju i kosa deluje blago neuredno, što je prvi znak da je vreme da se šiša. Nakon toga krajevi počinju da pucaju. Pobornik sam teorije da ne treba dozvoliti da krajevi ispucaju, pa onda šišati kosu, kosa treba uvek da izgleda zdravo i uredno. Takođe. ukoliko su vam krajevi kose već ispucali, ne postoji preparat koji će ih oporaviti, tu pomažu samo makaze. Zato postoje preparati poput Marrakesh Endz, koji će negovati krajeve kose, sprečiti pucanje, te će kosa duže vremena izgledati zdravo, a samim tim će se vreme između dva šišanja produžiti. 







"Marrakesh ENDZ sprečava cvetanje kose, neguje i oporavlja ispucale krajeve


ENDZ – Zdrava i negovana kosa.
Popravlja, štiti i zatvara ispucale krajeve kose.
Jača kosu, vraća prirodan izgled i sprečava pucanje krajeva.
Neguje bojenu kosu, kontroliše kovrdže i sprečava naelektrisanost."


Moje iskustvo:


Marrakesh Endz tretman koristim nešto manje od tri meseca, što je zaista dovoljan vremenski period da bih sa sigurnošću i odgovorno mogla da pišem o benefitima ovog preparata.


Kada bih krenula po stavkama, prvo bih napisala da ne znam da li oporavlja ispucale krajeve, pošto ne dozvoljavam da mi krajevi kose ispucaju. Ono što sigurno znam je da ovaj preparat sprečava pucanje i savijanje krajeva. U mom slučaju mogu da se pohvalim da se nisam šišala više od četiri meseca i da tek sada počinjem da nazirem da mi se krajevi kose blago savijaju. Slobodno bih mogla da se ne šišam, po svojoj slobodnoj proceni, još mesec dana minimalno, što je u mom slučaju pravo čudo. Imajte na umu da je moja kosa prirodno suva, da se farbam, da je talasasta i samim tim veoma zahtevna za održavanje. Sa svim predhodnim preparatima za krajeve kose koje sam koristila, morala sam da se šišam nakon tri meseca. 


Loša strana silikonskih preparata je što nakon upotrebe mogu da ulepe i otežaju kosu. Jednostavno se oseti pod rukom da ste nešto stavili na krajeve i meni je to uvek smetalo. Nakon što nanesem Marrakesh Endz tretman za kosu, krajevi kose deluju prirodno, kao da sam se tek ošišala. Odsustvo "lepljivog momenta" i osećaj zdravih i prirodnih krajeva kose pod prstima je stavka koja mi se najviše dopada kod ovog preparata. 


Još jedna stavka koju mogu da potvrdim je da ovaj preparat značajno smanjuje naelektrisnost kose. Kao "vlasnik" talasaste kose koja na vlažnom vremenu "podivlja" i kao neko čiji je organizam poslednjih meseci pod konstanim opterećenjem, borila sam se sa "antenama" koje su štirčale na sve strane i iskreno mi išle na živce. U sledećem pasusu pročitajte kako sam problem sanirala.









Marrakesh Endz tretman za kosu koristim tako što nakon pranja kose i ispiranja pakovanja, kosu posušim peškirom, zatim na dlanove nanesem veoma malu količinu proizvoda, razmažem između dlanova i nanesem na krajeve kose. Prvo sam koristila celu jednu dozu, a onda sam uočila da mi je to previše proizvoda, višak mi ostane na rukama, te da mi je potrebno nešto manje od jedne doze. Trik je u tome da je vašoj kosi potrebno onoliko preparata da vam ruke nakon nanošenja ostanu gotovo suve. Možete naneti koliko hoćete bilo kog preparata, ali ma koliko on dobar bio, ukoliko pretarate, umastićete kosu. Nakon nanošenja kosu nekada očešljam, nekada ne. Ne feniram se (osim kod frizera), ali kosu oduvek sušim fenom, što u mom slučaju poprilično dugo traje. Da bih dobila krupne lokne koje u zadnje vreme povremeno nosim, mojoj frizerki je potrebno punih sat vremena. Često se šalimo da se njoj diže kosa na glavi kada ja dođem na feniranje, eto koliko se moja kosa teško suši. Meni je sa odličnim fenom potrebno minimalno 20 minuta. Dvadeset minuta puta tri puta nedeljno zaista može oštetiti kosu, a posebno uništiti krajeve, zato sve ovo i pišem. Posle sušenja, da bih smirila "antene", mrvicu preparata nanesem na suvu kosu kako bih je umirila i lepo složila. Kosa mi je rastresita, sjajna i zdrava i, što se meni najviše dopada, deluje prirodno, a ne kao da sam nanela tonu preparata na nju. 


Za kraj, reći ću vam da sam više nego zadovoljna Marrakesh Endz tretmanom. I pored moje prvobitne skeptičnosti, ispunio je sva moja očekivanja, pa čak i više od toga. Uklapa se u potpunosti u moj stil života tokom poslednjih meseci, odnosno u želju da koristim prirodne i organske preparate u kompletnoj nezi lica, kose i tela. Više sam nego srećna jer sam pronašla prirodni preparat za negu krajeva kose, a to je jedna od stavki kojoj se nisam nadala. Preporučila bih ga svima koji žele prirodni preparat koji će im pružiti izvrsnu negu kose, prirodan i zdrav izgled, bez nepotrebnih hemikalija.


Važna napomena: preparat nije testiran na životinjama, ne sadrži supstance životinjskog porekla, tako da je pogodan kako za nas vegeterijance, tako i za vegane i sve ljubitelje životinja!!! Na ambalaži proizvoda naći ćete cruelty free oznaku i jasno naznačeno saopštenje. Takođe, ne sadrži alkohol koji isušuje kosu, papabene koji su derivati nafte, THC, farbe, propilen glikol, petroleum, ftalate.




Sastav:
Aqua, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Polyacrylamide, Laureth-7, C13-14 Isoparaffin, Dimethiconol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Parfum, Ethylhexylglycerin, Cannabis Sativa Seed Oil, Panthenol, Hydrolyzed Wheat Protein, Phenoxyethanol, Hexyl Cinnamal, Benzyl Benzoate, Coumarin, Linalool, Limonene




Zapremina:
118 ml




Cena:
1950 din




Proizvod možete poručiti direktno sa sajta: marrakesh.rs (link vodi direktno do proizvoda)




*PR uzorak




Da li ste probali Marrakesh proizvode za kosu i kakvo je vaše iskustvo?


Koji proizvod iz Marrakesh asortimana biste rado preporučile?






Kiss,
Mrs Foxy


Nastavak na MrsFoxy.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MrsFoxy.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MrsFoxy.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.