
Izvor: UspešnaŽena.com, 02.Apr.2015, 17:17 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Marinirana haringa na holandski način. Zdravo i veoma ukusno!
Preporuka lekara je – na trpezi što više ribe. U ribarnici, i pored dvoumljenja, odlučujemo se za klasične vrste poput šarana, pastrmke ili oslića. Predlog je da se sledeći put odlučimo za haringu, jer je najkvalitetnija riba , nalazi se na vrhu top liste najzdravijih namirnica, naročito zbog obilnog prisustva omega tri kiselina. Ova ukusna riba iz Severnog mora, pristupačne cene, može da se pripremi i jede na više načine. Predlažem da probate mariniranu haringu na holandski način. Pripremljena na ovakav način, haringa je sočna i veoma, veoma ukusna. Marinirana haringa na holandski način. Recept: Biće potrebno: - 2-3 veće haringe - 1-2 šargarepa - 1-2 glavice crnog luka - 1 limun – šecer, so, lavorov list, biber - 2 čiste tegle od 0,5 ili 0,7 l. Priprema: Haringu oprati, očistiti, izvaditi kosti i iseći na filete (a možete samo očistiti i iseći na filete, a prilikom konzumiranja vaditi kosti) Luk sečemo na polukolutove, šargarepu rendamo na krupno rende ili sečemo na tanke kriške, limun sečemo na polukriške. Na dno tegle stavimo krišku limuna, lavorov list i par zrna bibera. Odgore malo šargarepe. Stavimo sloj fileta haringe, posolimo i malo pošećerimo. Ponovo limun, lavorov list, biber i šargarepu. Onda sloj fileta. Tako slažem redove do kraja tegle. Svaki sloj malo pritiskamo Na gornji sloj fileta stavljamo limun, biber, luk i zatvaramo poklopcem. Stavljamo u frižider na 2-3 dana. Nije loše okretati tegle 2-3 puta u toku dana. Drugog-trećeg dana haringa je spremna. Prilikom serviranja možete je preliti uljem. Pripremljena na ovaj način, haringa je veoma sočna i ukusna. Obavezno probajte! The post Marinirana haringa na holandski način. Zdravo i veoma ukusno! appeared first on Uspesna zena.
Nastavak na UspešnaŽena.com...