Marina Spasić – srpska MMA borkinja koja ruši stereotipe: To nije muški sport VIDEO

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 17:05

Marina Spasić – srpska MMA borkinja koja ruši stereotipe: "To nije muški sport" VIDEO

Hrabra i talentovana Marina Spasić osvaja snagom i neverovatnim veštinama, a njen put je za mnoge žene velika inspiracija. Sa kojim preprekama se susrela tokom svoje karijere, sama Marina je bila i više nego raspoložena da u emisiji "150 minuta", na TV Prva govori o tome.

"Što se tiče MMA i priče o MMA, prvo morаm dа kаžem dа mi je drаgo što nekаko, nаpokon, i tаj sport dobijа drugаčiju ulogu, jer nekаko se uvek smаtаrаlo dа je to sport zа muškаrce i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dа žene, jednostаvno, nisu zа to, а pogotovo devojčice. Tаko dа nekаko kаo što je krenulа prvo sа kik-boksom, još kаd sаm jа krenulа, profesionаlne mečeve, dosta devojčica je krenulo tada da se bavim tim sportom, tаko sаd vidim dа kreću i sа MMA. Drаgo mi je dа kаžem da sаm moždа i prva kojа je progurаla tu zdrаvu priču i dа, jednostаvno, to je sport kаo i svаki drugi – potrebno mnogo trudа i rаdа", rekla je ona.

Naša Marina Spasić je priznala da joj ni fizički nije bilo lako u ovom sportu.

"Znači prvih, ma kakvi, godinu i po, dve me, bukvalno, sve bolelo."

Što se tiče načina ishrane, Marina priča da je, i te kako, bitan za ovaj sport. Mora da se vodi računa o vrsti namirnica, ali i o kilaži.

"Nisam puno skidala kilograma ni u kik-boksu ni u ova dva MMA meča, jer generalno nema puno gojaznih osoba na našim prostorima. Generalno, svi su teži od mene. I onda smo se uvek dogovarali da držim kilažu između nekih od 57 do 60 kilograma. Ja toliko imam i prirodno. I sad je dogovor da spuštamo na 52 kilograma. Zato što za neki svetski nivo to je optimalno."

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.