Manekenka zbog tampona ostala bez jedne noge, a lekari se bore za drugu

Izvor: B92, 21.Dec.2017, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manekenka zbog tampona ostala bez jedne noge, a lekari se bore za drugu

Manekenka Loren Vaser ostala je bez desne noge jer je doživela sindrom toksičnog šoka uzrokovan tamponom. Sada bi mogla da ostane i bez druge, piše "Independent".

Sa 24 godine Loren Vaser je imala sve. Kao dete manekenke i manekena, visoka je metar i osamdeset, plavokosa je, plavooka i sa crtama lica koje su od nje napravile androgeni odgovor na Laru Stoun. Napustila je školovanje sa punom stipendijom košarkašice da bi se bavila modelingom, išla je na časove glume u Graundings, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrala basket iz zabave i prelazila po 50 kilometara dnevno biciklom. Imala je stan u Santa Monici.

Kad je ostala bez noge 2012. nije bila sigurna hoće li to uopšte preživeti. Da se bavi manekenstvom iako je bila savršena u svom poslu delovalo je kao nezamisliva misija.

Danas se, pet godina kasnije, suočava s posledicama toksičnog šoka i sa mogućnošću da će lekari morati da joj amputiraju i drugu nogu. Naime, kada joj je 2012. gangrena zahvatila obe noge lekari su amputirali samo desnu ispod kolena i prste na levoj nozi. Leva noga joj tako sada uzrokuje strašne bolove jer nema prste ni petu. Bila je na dodatnim operacijama brušenja kostiju, ali to nije trajno rješenje. "Za nekoliko meseci izvesno je da će mi amputirati i drugu nogu. Ništa ne mogu da učinim da to promenim", rekla je Loren.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.