Mali vodič za brzu detoksikaciju

Izvor: S media, 06.Feb.2011, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali vodič za brzu detoksikaciju

Ako se nakon ovih čestih promena vremena osećate veoma umorno i bezvoljno, to znači da je vreme za detoksikaciju. Ne morate da posetite neki od spa centara koji nude ovaj program jer ga možete napraviti i u svom domu, a program detoksikacije je najbolje da sprovedete tokom vikenda, ili onda kada imate vremena da ceo dan pretvorite u samo vaš, specijalan velnes dan.

- Detoksikacijom oslobađate ćelija od viška beančevina, kiselina, otrova i vode. Time ćete poboljšati zdravlje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i opšte stanje vašeg organizma, pojačaćete imunitet a posebno će negovano izgledati vaša koža, kosa i nokti. Povedite računa i o ishrani dok primenjujete ove tretmane, pa izbegavajte masnu i prženu hranu, suhomesnate proizvode, i so i šećer u većim količinama - savetuje dr Slobodan Stojković, sportski lekar i specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije.

Detoksikacija organizma izvodi se u nekoliko koraka.

Blagi piling lica ukloniće nečistoće. Pola kašičice mlevene kafe pomešajte sa pola kašike kukuruznog brašna i kašičicom ulja od jojobe. Prilikom umivanja, nanesite smesu na lice, a potom isperite mlakom vodom.

- Pojačajte učinak detoksikacije tako što ćete ujutro popiti sok od sveže ceđenog grejpfruta koji će ubrzati metabolizam. Tokom dana pijte čaj od koprive, kako bi ste se rešili viška tečnosti i štetnih materija iz organizma. Jedite što više svežeg voća i povrća, čorbe i supe, i pijte sveže ceđene sokove i zeleni čaj. Najbolji “čistači” organizma su šargarepa, grejpfrut, brokoli, grašak i čaj. Nemojte zaboraviti da pročistite i svoje misli. Meditacija i vežbe disanja pomoći će vam da povratite unutrašnju ravnotežu - napominje dr Stojković.

Mlaki zeleni čaj može poslužiti kao odličan tonik za čišćenje lica. Natopite vatu čajem i osvežite lice.

Spa terapeut iz “Corpore Wellneš” centra Dušan Savatić savetuje kako da se detoksikacija pravilno izvede i kod kuće.

- Ne zaboravite da je atmosfera veoma bitna, zato upalite aroma sveće, uključite opuštajuću ambijentalnu muziku, isključite mobilni telefon i televizor, i vaš tretman čišćenja organizma može da počne.

Piling tela

Jedan od detoks pilinga napravite na sledeći način: Pola šoljice morske soli pomešajte sa kašičicom zelene gline koju možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane i dve kašike suncokretovog ulja. Tome dodajte pet kapi eteričnog ulja limuna i pet kapi eteričnog ulja bora.

Ovu smesu utrljajte u kožu odmah nakon tuširanja, a posle toga je isperite mlakom vodom.

Body wrapping kod kuće

Telo se umotava u obloge od blata, gline... Oblogu napravite na sledeći način:

Pomešajte 300 grama zelene gline sa šoljicom mlakog zelenog čaja. Nanesite mešavinu na stomak, butine i zadnjicu, i zamotajte se providnom folijom. Zagrejte telo ćebetom i ostanite umotani oko sat vremena. Nakon toga skinite foliju i blato, i istuširajte se.

Hranljivo ulje

Ulje za detoksikaciju ćete napraviti na sledeći način: U dve kašike suncokretovog ulja dodajte deset kapi eteričnog ulja đumbira i deset kapi eteričnog ulja bora. Namažite telo posle tuširanja, dok vam je koža još mokra, a višak ulja obrišite peškirom.

Napravite masku za lice koja osvežava, tako što ćete jednu kašiku jogurta pomešati sa pola kašičice maslinovog ulja i kapljicom eteričnog ulja od lavande. Nanesite je na čisto lice, i ostavite da deluje 15 minuta.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.