Maleni Ilija Stanojković (3) je DETE GENIJALAC: To šta ova pametna glavica ume, postideće i nas starije - ČUVAJMO GA

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2024, 13:28

Maleni Ilija Stanojković (3) je DETE GENIJALAC: To šta ova pametna glavica ume, postideće i nas starije - ČUVAJMO GA

Ima li šta slađe od ovoga?

Sto je pun zastava svih zemalja sveta, na TV ekranu kviz u kome se ređaju zastavice, a na podu raširene mape sveta i Evrope. Tek ispod police vidimo poneku dečju igračku, veliki helikopter, kamiončiće, ali sve to što se rola po tepisima kuća u kojima odrastaju mališani malom Iliji Stanojkoviću (3) iz Odžaka više nije interesantno, samo zastave!

- Jamajka, Filipini, Zimbabve, Kambodža, Togo, Papua Nova Gvineja - izgovarao je tečno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako bi koju zastavu ugledao, naravno, uvek tačno.

- Hmmm, koja li je ova - pokušali su da ga zaintrigiraju i naravno, nestrpljivo je dotrčao jer mora on da pogodi.

Sledeći put, kad su pokušali isto, Ilija je sve zbunio odgovorom još i pre nego što su mu pokazali kartu.

- Ah, vidi on i sa druge strane kako se providi. Karte sa zastavama nosi u vrtić, to mu je omiljena igračka, pokazuje ih tamo drugarima, a vaspitačice su ih plastificirale, jer su ih druga deca cepala - priča Igor, Ilijin otac.

Ne samo da Iliji ne pada napamet da cepa svoje zastave, niti da se s njima igra kao s papirićima, već pažljivo gleda i boje.

- Srbija! - izgovorio je sav ushićen. To je bila i prva zastava koju je spoznao i danas je nestrpljivo traži u velikoj gomili.

Srbija Danas/Telegraf/Mateja Beljan, Jovana Milivojević/prenio A.R.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.