Majstori renovirali kuću - U pukotini na ZIDU pronašli ovu KUTIJU, zbog njenog SADRŽAJA izgorele društvene mreže (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2023, 19:27

Majstori renovirali kuću - U pukotini na ZIDU pronašli ovu KUTIJU, zbog njenog SADRŽAJA izgorele društvene mreže (VIDEO)

Objava koja je postala viralna!

Zamislite da zidovi mogu govoriti. To se na neki način dogodilo u kući sagrađenoj 1872. smeštenoj u malenom selu Grin Valej, koje se nalazi 50 kilometara južno od Peorije u Iinoisu.

Jedna žena ostala je šokirana nakon što ju je pronašao stolar koji je renovirao njenu kuću iz detinjstva nakon, što je ponašao poruku koju je napisala pre 48 godina, kada je bila 14-godišnja devojčica, i sakrila u boci iza zida u dnevnom boravku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Stanovnik sela Dakota Mohn obavljao je radove po kući koju je obnavljao nakon požara. Kad je razdvojio zid dnevne sobe, okvir je imao naškrabanu poruku: "Beleška iz 1975." i strelice koje su pokazivale na usek u drvu. Iza tog ureza nalazio se pretinac s bocom u kojoj je bila poruka napisana na dve stranice koju je potpisala Stefani Heron.

- Moja je ekipa bila tamo i rušila zid u dnevnom boravku kuće. Čistio sam ostatke, podigao pogled i vidio natpis na zidu. Izvadio sam bocu i pročitao poruku. Kao da je ta 14-godišnja devojčica stajala tamo i razgovarala s nama, vratila nas je gotovo pola stoleća unazad - otkrio je Mohn za "Journal Star".

"Za onoga ko ovo pronađe: Danas je 25. septembar 1975. Moje ime je Stefani Heron. Živim ovde sa svojom majkom, ocem (Earnest), Beki i Valeri. Džerald Ford je predsednik. Gospođa Laj je naša komšinica. Mama je trudna i beba se treba roditi svakog dana.

Koliko znamo, ova je kuća napravljena 1872. godine. Preuređujemo kuću. Centralna železnica Iinoisa nalazi se na zapadnoj strani kuće. Ovde živimo osam godina. Moj tata radi u "Chicago Northwestern Railroadu". Grin Valej ima oko 650 ljudi. Ja imam 14, Val 16, a Becki 12 godina. Nadam se da ćete imati puno sreće u ovoj kući. Stef

PS: Moja majka se zove Rozi Heron. Ona je medicinska sestra. Radi u domu za starije osobe Hopedale. Rođena je u Nebraski. Ona je jako dobra majka."

Nakon što je pročitao poruku, Mohn ju je odlučio podeliti na internetu u nadi da će pronaći osobu koja ju je napisala. Priča je brzo postala viralna nakon što je podeljena u jednom videu na TikToku, a na kraju je stigla i do Stefani.

Stefani Heron jedna je od pet devojčica koje su živele sa svojim roditeljima u toj staroj kući u Gren Valej od 1968. do odlaska na fakultet na sveučilište "Western Illinois". Njeni roditelji su tamo nastavili živeti do 2002. Danas se preziva Poit, ima 61 godinu, živi u Njujorku, udata je i ima petero dece.

- Bila sam šokirana, apsolutno šokirana, kada sam čula za poruku - rekla je.

"Iskreno, sve sam zaboravila. Život ide dalje, godine prolaze... Ne mogu verovati koliko je ovo dirnulo ljude. Dobila sam poruke od ljudi koji me se sećaju kao curice. Javljaju mi se i učitelji koji žele da njihovi učenici sada učine istu stvar. Pretpostavljam da sam Fejsbuk senzacija."

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.