Magarče, ko te naučio da se tako ulazi u manastir! Svešteniku ODRŽANA LEKCIJA na OSTROGU - Ovu GREŠKU SVI PRAVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 12:59

"Magarče, ko te naučio da se tako ulazi u manastir!" Svešteniku ODRŽANA LEKCIJA na OSTROGU - Ovu GREŠKU SVI PRAVE

Nije bilo potrebno bilo šta reći, sve je na kraju bilo jasno!

Ukoliko ove godine planirate u manastir Ostrog, budite spremni za ovu posetu. Dobro je da znate šta morate poneti, kako da se tamo ponašate i šta nikako ne biste smeli poneti sa Ostroga.

Ovom prilikom prenosimo vam priču sveštenika Gojka Petrovića.

Otac Gojko Perović, ispričao je  kako je jednog dana u manastir Ostrog ušao jedan momak sa limenkom soka. Otac Gojko bio je šokiran postupkom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mladića koji se ponašao kao da je došao na neko turističko mesto.

- Ali, kažem sebi:"Ajde, neću ništa da mu pričam; ‘ajde da sad ne pravimo svađu!", pa, ako baš krene onu limenku da stavi, Bože oprosti, na ćivot – onda ću da reagujem.

On ide s onom limenkom, dolazi do mene… e sad, pazite – ja mu ne pričam ništa, ali u sebi govorim sledeće stvari:

"Magarče jedan, je l imao ko da te nauči kako se ulazi u crkvu?! Pa, je li moguće da ne znaš da ne treba ta limenka da se unosi kod mošti Svetog Vasilija?! Pa, gde ti je pamet!? Jesi li glup, jesi li lud", ja to sve u sebi govorim o tome momku.

On je prišao e, da li je on sad osetio šta mu ja pričam u svome srcu, okrenuo se i kaže:

"Oče, je l vruće?"

Ja kažem: "Pa, jeste!"

Kaže on: "Evo malo soka da se osvežite."

"Eto kako srce radi, kako duša radi, a sve ti se čini ti to radiš iz najveće pobožnosti! On je grešnik, on nosi limenku, ja sam sveštenik, ja ga osuđujem – i to s pravom! Pogledajte kako može čovek da se prevari!"

U suštini, Hristos kaže: "Ne sudite, da vam se ne sudi. Nemojte nikoga da osuđujete."

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.