MUČE TE PODOČNJACI? Ova ČETIRI TRIKA zlata vrede, a nemaju veze sa šminkom i kremama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2021, 21:01

MUČE TE PODOČNJACI? Ova ČETIRI TRIKA zlata vrede, a nemaju veze sa šminkom i kremama!

Brzo i lako!

Nemali je broj ljudi koji muku muči sa podočnjacima i smatraju da je jedini način da ih se reše uz pomoć korektora ili redovnim korišćenjem krema za područje ispod očiju, ali zapravo postoji još četiri trika koja daju sjajne rezultate.

Podočnjaci su, uglavno, indikator manjka sna, ali česta je pojava istih i kada smo potpuno naspavani. Međutim, ukoliko spavamo na dva jastuka, a ne na jednom, naša glava će biti u položaju koji sprečava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zadržavanje vode u donjim kapcima.

Pored nedostatka sna, podočnjaci nastaju i zbog začepljenja nosa. Sprejem ili kapima za nos se može rešiti ovaj problem, premda treba konsultovati stručno lice kako ne bi došlo do oštećenja nosne šupljine zbog prekomerenog korišćenja ovih supstanci.

Osim što utiče na ceo organizam, hrana koju unosimo odražava se i na podočnjake. Stručnjaci savetuju da se kafa zameni zelenim čajem, kao i da se u redovnu ishranu unese losos jer to povoljno utiče na sprečavanje pojave podočnjaka.

Na smanjenje napetosti oko očiju utiče i krastavac jer u sebi sadrži 95% vode, zbog čega deluje na skupljanje krvnih sudova. Sve što treba učiniti je iseći dva koluta krastavca i položiti ih ispod očiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.