MOĆNE MANDARINE, nisu samo voće, već i pravi lek! Regulišu pritisak, jačaju kosti i TO NIJE SVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021, 12:57

MOĆNE MANDARINE, nisu samo voće, već i pravi lek! Regulišu pritisak, jačaju kosti i TO NIJE SVE

Najbolje su sada da ih jedete

S prvim jesenjim danima stižu nam s juga i prve mandarine. Malo ko ih ne voli, ali malo ko zna koliko su one zapravo zdrave.

Mandarine bi uvek trebalo da imaju mesto na vašoj listi za kupovinu. Zašto su mandarine tako sjajne?

 Lek za jetru

Takođe je otkriveno da vas mandarine mogu osloboditi toksina u telu. Kada konzumirate mandarine, one će delovati kao depurativ koji će vam pomoći da očistite >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svoju krv. Ovo voće će takođe podstaći izlučivanje toksičnih ili drugih neželjenih supstanci, poput mokraćne kiseline ili zagađivača, preko znoja ili urina. Zahvaljujući tome što čiste i detoksikuju organizam, mandarine za jetru takođe predstavljaju sredstvo za prirodno čišćenje i detoksikaciju.

Pospešuje rast kose

Mandarine takođe sadrže vitamin E i B12 kako bi vaša kosa bila puna i jaka. Dodajte malo u ulje za kosu za prirodan sjaj.

Pomaže u regulisanju težine

Plodovi mandarine puni su vlakana. Vlakna vam omogućavaju da se duže osećate sito i održava vaš sistem za varenje u pokretu. Ovo će vam pomoći u održavanju zdrave telesne težine.

Lek za probavu

Mandarine su odličan izvor vlakana. Preporučen dnevni unos dijetetskih vlakana za muškarce i žene je 38 grama i 25 grama, respektivno. Vlakna mogu pomoći u sprečavanju zatvora, poboljšavajući tako probavu i olakšavajući kontrolu crevnih pokreta.

Reguliše krvni pritisak

Redovno konzumiranje mandarina može vam pomoći u kontroli krvnog pritiska. Vlakna, kalijum i antioksidanti u plodovima održavaju nesmetan protok krvi i održavaju nizak krvni pritisak.

Promoviše dobar holesterol

Vrsta vlakana u mandarinama i pektin sprečava apsorpciju lošeg holesterola u crevima. Na taj način dobar holesterol koji jedete ima više šanse da zasija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.