MNOGIMA NE BI PALO NA PAMET! Ako pijete kafu skuvanu NEKOLIKO SATI RANIJE budite obazrivi zbog OVIH stvari

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2020, 19:01

MNOGIMA NE BI PALO NA PAMET! Ako pijete kafu skuvanu NEKOLIKO SATI RANIJE budite obazrivi zbog OVIH stvari

Razmislite.

 Da li se i vama dešava da tek popodne stižete da srknete kafu koju ste skuvali prepodne?

Sigurno ste bar jednom posegli za šoljicom skuvane kafe koja vam od jutra stoji na stolu i zapitali se "Da li je pametno da je popijem". Evo odgovora na pitanje!

 1. Što ako se radi o kafi s mlekom?

Ako je dobro zatvoreno i stavljeno u frižider, mleko može biti dobro i nedelju dana nakon isteka roka, ali ako ga ostavite u kafi u toploj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prostoriji više od par sati – skuvajte sebi novu kafu!

2. Menja li se ukus kafe?

Baš kao što zrna kafe ostaju sveža otprilike 2 nedelje, tako i skuvana kafa može promeniti ukus nakon 30-ak minuta, a nakon toga imate otprilike 4 sata pre nego što se ulja iz kafe "pokvare", što će rezultirati lošim ukusom napitka.

3. Da li će mikrotalasna uništiti bakterije iz kafe

Mikrotalasna će ubiti bakterije, ali s obzirom da zagreva sadržaj od spolja prema unutra, vrlo verovatno će nekoliko "paketića" bakterija ipak ostati, pa se ne bi trebalo da se oslanjate na ovu tehniku.

4. Da li se kvari voda u kojoj je kuvana kafa?

Voda upija ukuse iz okoline i samim time oni se menjaju, ali čak i ako se ne čuva poklopljena u frižideru, čaša vode se može popiti i nakon nekoliko dana.

5. Da li je sigurno piti kafu "staru" nekoliko sati?

Crna kafa je sigurna za piće, mada verovatno neće imati jednako dobar ukus. Ako ste u nju stavili mleko, bolja je ideja da skuvate novu šoljicu kafe, ali ako ste odlučni onda bi bilo najbolje kafu prethodno zagrejati u mikrotalasnoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.