MITOVI O VENČANJU: Ukoliko planiraš da izgovoriš DA, EVO šta moraš znati o ovom postupku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2020, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MITOVI O VENČANJU: Ukoliko planiraš da izgovoriš "DA", EVO šta moraš znati o ovom postupku!

Neke priče stvaraju zabludu!

Zašto uopšte imati venčanje?

Verovatno ćete razmišljati o ovom pitanju kada sretnete osobu sa kojom želite zajednički život. I sigurno će biti prijatelja i poznanika koji će potvrditi vaše sumnje u vezi sa proslavom.

Pre nego što odustanete od klasičnog venčanja, dobro razmislite dvaput kako kasnije ne bi zažalili zbog svoje odluke. I ne verujte uobičajenim mitovima o "noćnim morama" klasičnog venčanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Bilo koji stručnjak će ih lako pobiti.

Samo venčanje, kao potpis na papiru možda ništa neće promeniti, ali ceremonija sa čitanjem zakletvi - da. Jedno je doći u matičnu kancelariju i staviti svoj potpis na komad papira, a sasvim je drugo obećati da će vaša voljena osoba biti u tuzi i radosti, zajedno proći kroz dobro i loše i uvek biti tu.

A ako su vaši rođaci i bliski prijatelji u ovom posebnom trenutku uz vas, ove reči će steći posebnu moć - posebno za vas. Davanjem obećanja i glasnim izgovorom, podsvesno preuzimate odgovornost.

Imate pravo da venčanje tretirate kao lepo slavlje. Ali imajte na umu da se i u ovom slučaju razlikuje od redovnih zabava i praznika. Pre svega, to što je posvećeno ljubavi, iskrenosti i osećanjima. Ali za razliku od, recimo, Dana zaljubljenih, ono takođe ima posebnu važnost.

Ovo nije praznik samo za zaljubljene, već i za vaše roditelje i bake i deke koji su verovatno imali isto venčanje. Venčanje je redak trenutak kada možete osetiti iskrenost, ljubav i istinsku povezanost generacija koju ne možete osetiti ni na jednoj zabavi.

Pre nego što odbijete venčanje, pogledajte kakve su svečanosti sada. Prelepa i senzualna zabava može se organizovati čal i u šumi, u blizini slikovite reke, čak i na obalama jezera Komo ili u starom francuskom zamku.

Možete odabrati kameniti rt u Južnoj Africi, crnu plažu na Islandu ili neko drugo neobično mesto koje vas karakteriše kao bračni par.

Putovanje je predivno, ali biće ih (nadamo se) mnogo u vašem životu. Venčanje je jedan nezaboravan dan i jedna posebna ceremonija koju ne možete ponoviti. Pored toga, potrošiti puno novca nije neophodno: verujte, čak ni venčanje u Italiji nije toliko skupo kao što mislite.

A postoje načini za uštedu. U slučaju prekomorskih venčanja, ne možete platiti gostima smeštaj i dekor velikih razmera, koji će u potpunosti zameniti prirodne lepote Italije ili Francuske.

Priprema za proslavu je zaista teška, ali veoma prijatna. Ali ako to ne želite, samo se obratite dobroj agenciji za venčanje - i tada vam je potrebno samo da se povremeno sastajete sa profesionalcima i popijete šolju kafe i porazgovarate o konceptu proslave, dekoru, postavljanju stola i drugim sitnicama u opuštenoj atmosferi.

Svi ti napori neće vam oduzeti toliko vremena, ali definitivno će se isplatiti: imaćete jedan od najlepših dana u životu, dirljiv video i prekrasne slike koje možete pokazati deci i unucima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.