MIT ILI ISTINA?! Evo da li ricinusovo ulje ZAISTA pospešuje rast kose!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2020, 11:35

MIT ILI ISTINA?! Evo da li ricinusovo ulje ZAISTA pospešuje rast kose!

Mali trikovi.

Ako ste se ikada borili s tankim ili ispucalim krajevima, ili ste iz nekog drugog razloga nezadovoljni kvalitetom svoje kose, velika je šansa da ste upoznati s magičnim svojstvima ricinusovog ulja.

Brzom pretragom na internetu naići ćete na desetine svedočanstava o pozitivnim svojstvima ricinusovog ulja kojem, vrlo često, pribegavaju i mnoge holivudske zvezde. No, pitanje pospešuje li ricinusovo ulje i sam rast kose, u javnosti izaziva podeljena mišljenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mit ili ne?

Ricinusovo ulje često se primenjuje u pripremi kozmetičkih ili preparata za kosu. Iako ne postoje naučni dokazi da ovo ulje zaista pospešuje rast kose, prema rečima eksperata, praksa pokazuje drugačije.

- Njegova antibakterijska svojstva dobrim delom onemogućavaju zapaljenje folikula dlake, dok ricinoleinska kiselina stimuliše cirkulaciju i pomaže rast kose - tvrdi frizerka Bridžit Hil i dodaje:

- No, da bi imalo efekta, ulje se mora delimično zagrejati, i treba da ga ostavite (barem trideset minuta) da “odradi svoje”.

Ricinusovo ulje koristi se za sve tipove kose, no preporučuje se da ga izbegavaju osobe koje imaju problem s peruti koja se, u kombinaciji s uljem, samo može dodatno raspršiti.

Kada je u pitanju primena ricinusovog ulja na trepavicama ili obrvama, kozmetičari i naučnici pozivaju na oprez, posebno ako se radi o skidanju šminke ovim uljem. Ukoliko micelarnu vodu ipak želite da zamenite ricinusom, pre toga obavite razgovor s oftalmologom ili uradite alergotest.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.