MIGRENE PRESTAJU, OTROVI NESTAJU! Sve što treba jeste da mućkate ULJE u ustima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2021, 21:15

MIGRENE PRESTAJU, OTROVI NESTAJU! Sve što treba jeste da mućkate ULJE u ustima!

Ulje na sebe privlači bakterije i pomaže u njihovu izbacivanju iz organizma.

Mućkanje ulja jedna je od najpoznatijih metoda čišćenja usne šupljine u ajurvedi, no dobrobiti nisu samo vezana za usta.

Ova drevna tehnika čišćenja mnogima se može činiti neobičnom, ali pokazalo se da mućkanje ulja deluje na niz zdravstvenih problema.

Mućkanje ulja u ustima pomaže u izbacivanju raznih toksina koje primamo iz hrane ili vazduha, a koje telo teško raspoznaje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pa ih ne može u potpunosti izbaciti. Oni se gomilaju u telu, gde se mešaju s tkivom stvarajući tako toksični otpad. Zato se mućkanje ulja pokazalo kao dobar način za rešavanje većeg dela tih toksina i smanjenja tkivne toksičnosti.

U zavisnosti od ozbiljnosti i trajanju bolesti, ova terapija ponekad pokazuje rezultate unutar nedelju dana, ali nekad je potrebno i nekoliko meseci da bi se uočio rezultat.

Smatra se da tokom mućkanja sva krv iz organizma prođe usnom šupljinom, pa se čisti izbacujući viruse, bakterije i toksine u ulje. Za mućkanje je najbolje koristiti kokosovo, suncokretovo ili susamovo ulje, ali može poslužiti i bilo koje drugo. Važno je samo da su ulja organska, hladno ceđena i da nisu industrijski prerađena.

Mućkajte polako i smireno

Ulje treba mućkati opušteno jer bi vas u suprotnom mogla zaboleti vilica i mišići usne šupljine, zbog čega bi postupak mogao postati bolan i možda ga nećete uspeti završiti. Mućkanje ne treba da oduzima vreme jer, dok mućkate, možete raditi i nešto drugo, kao što je tuširanje ili priprema doručka.

Popravlja raspoloženje i umor, smanjuje migrene

Redovno i pravilno mućkanje doneće rezultate lečenja niza bolesti i poremećaja. Osim što čisti oralnu mikrofloru i učvršćuje zubno meso, pojačava se trošenje štetnih materija u organizmu, vraća se životna snaga, a nestaju i umor, nesanica i loše raspoloženje, smanjuju migrene. Stoga ajurveda ovu metodu naziva i radikalnim energetskim čišćenjem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.