METASTAZIRAO JOJ na KOSTI i JETRU - Suprug POZNATE umetnice UPOZORIO na SEKUNDARNI RAK, mnogi i ne znaju da ga imaju! LEKARI NISU NI POSUMNJALI

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2023, 19:32

METASTAZIRAO JOJ na KOSTI i JETRU - Suprug POZNATE umetnice UPOZORIO na SEKUNDARNI RAK, mnogi i ne znaju da ga imaju! LEKARI NISU NI POSUMNJALI

Evo kako da prepoznate simptome, bitno je reagovati i na najmanju promenu u organizmu!

Svanelova je preminula prošlog meseca, a njen suprug odlučio je da progovori o bolesti koju je imala, kako bi, koliko je to moguće pomogao ženama, da na vreme prepoznaju simptome i promene.

Patriciji je 2007. godine dijagnostikovan rak dojke koji je uspešno zalečila, ali je 2021. godine metastazirao na njene kosti i jetru.

Lekari su njene bolove povezivali u početku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa reumom i prepisivali joj lekove za ovaj zdravstveni problem.

Patricija i njen suprug su odmah nakon što je započela proces lečenja od raka dojke, osnovali fondaciju u oviru koje su skupili nekoliko miliona funti kako bi pomogli ženama da osveste da postoji sekundarna vrsta raka. To znači da se ovaj oblik razlikuje od primarnog jer se ne pojavljuje tamo gde se prvi put javio, već  se javlja na drugom mestu.

Svanelova se međutim opustila predpostavivši da će lekari na svaku, pa i najmanju promenu u njenom zdravstvenom stanju, biti oprezni i uzeti u obzir njenu zdravstvenu istoriju. Međutim, njene bolove u kukovima pripisali su isključivo reumi. Međutim, kada je pravi uzrok bolova otkriven, Patricija je već imala sekundarne tumore na kostima i stomaku.

Prema istraživanju "Breast canser" fondacije sa kojom je Patricija i sarađivala više od dve hiljade pacijenata u početku su lečeni, na osnovu simptoma koji uopšte nisu bili povezani sa problemom koji su lekari ustanovili.

- Dvadeset posto njih reklo nam je da su lečeni od potpuno drugačijeg problema od onog koji je zapravo pravio probleme - izjavila je Delit Morgan, predsednica ove dobrotvorne organizacije. Zbog ovoga je veoma važno da se podigne svest među ljudima o postojanju sekundarnog raka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.