METARSKI KOLAČ: Najukusniji i najizdašniji kolač koji ćete probati ovog leta, bolji od svake torte

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 08:02

METARSKI KOLAČ: Najukusniji i najizdašniji kolač koji ćete probati ovog leta, bolji od svake torte

Ovo će postati vaša omiljena poslastica.

Poslastice su nezaobilazni i omiljeni deo trpeze. Ukoliko želite da se vratite u detinjstvo, ovaj bakin recept će vas podsetiti na neke prošle dane. Danas vam donosimo recept za kolač na metar. 

Samo ime današnjeg slatkiša govori da se radi o izdašnom kolaču koji će vas oduševiti i kvantitetol i kvalitetom. 

Potrebno je za biskvit: 

Za krem:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Glazura:

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati ulje, mleko i sve izjednačiti. Podelliti na dva dela u jedan dodati 2 kašike kaka. Najbolje bi bilo izliti u uzane rebraste plehove, a može i obične, bitno je da ih obložite pek papirom. Prvo pecite tamni, pa svetli deo testa.

Krem se priprema tako što u mleko dodati šećer, vanilin šećer i puding, mešati sve vreme. U vruć puding dodati margarin, pa kad se malo prohladi izmiksati. Ohladjeni biskvit iseči po šarama oko 2 cm debljine. Tamni komad premazati kremom od pudinga, pa zalepiti svetli i njega premazati, pa dodati opet tamni i tako do kraja. Premazati ostatkom krema i ohladiti dobro. Istopiti čokoladu sa uljem, dobro izmešati, pa preliti.

Predlažemo vam da dobro ohladite kolač, ostavite ga da se hladi bar 3-4 sata ili preko noći. Secite ga koso, da bi se videla unutrašnjost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.