MESEČEVI ČVOROVI ULAZE U OVNA I VAGU: Pred nama je važan ASTRO PERIOD, postoji samo jedan način da BEZBEDNO prođemo kroz ovu PROMENU, astrolog nam otkriva koji

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2023, 12:54

MESEČEVI ČVOROVI ULAZE U OVNA I VAGU: Pred nama je važan ASTRO PERIOD, postoji samo jedan način da BEZBEDNO prođemo kroz ovu PROMENU, astrolog nam otkriva koji

Položaj Lunarnih čvorova u natalnoj karti ukazuje na tačke koje simbolizuju našu sudbinu

Astrolog Miroslav Blagojević kaže da je konačno došlo vreme oslobađajucih promena i zato nam danas govori o Lunarnim čvorovima koji ulaze u znakove Ovna i Vage.

Svi dobro znamo da je Mesec u astrologiji planeta koja najintenzivnije utiče na ljude i donosi promene kroz ciklus od 28 dana, koliko mu je potrebno da prođe sve horoskopske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << znake. Međutim, ovde je reč o Mesečevim čvorovima koji su imaginarne tačke na lunarnoj putanji.

U horoskopu postoji južni i severni Mesečev čvorJužni čvor predstavlja karmu, životne lekcije, ono što nam je dato od Boga, kao i ono što treba da pobedimo i osvojimo unutar sebe, jer su obično to stvari od kojih bezimo.

Severni Mesečev čvor predstavlja blagoslov - ono čemu težimo u životu: naše ambicije, sudbinu, promene, i ono što dobijamo od univerzuma ukoliko rečimo problem sa juznim čvorom.

U ljudskoj prirodi je u većini slučajeva značajno izražena želja za preskakanjem koraka, što u ovom slučaju nije dozvoljeno.

Južni (JMC) i severni (SMC) Mesečev čvor su uvek na osi od 180 stepeni (jedan preko puta drugog). Shodno tome, do skoro su bili na osi Bik i Škorpija.

JMC je bio u Škorpiji i dao nam je u prethodnih godinu dana veliku potrebu da promenimo sebe iznutra - naše emocije, odnos prema njima i sve ostale elemente od kojih smo bežali i gurali ih od sebe.

SMC je bio u znaku Bika i izazvao je potrebu da mnogo bolje upoznamo lične vrednosti, bilo da su one internog (ljubav, samopouzdanje, želje, motivacije) ili eksternog tipa (posao, novac, karijera, hedonizam…).

S obzirom da je pređašnja sezona bila intenzivna za sve nas, sada sa prelaskom Lunarnih čvorova u nove znake, idemo na sledeće nivoe. Narednih 18 meseci osa čvorova biće u znacima Ovan-Vaga, gde će glavna tema biti ko ste vi u odnosu na druge oko vas. I još bitnije, kako se izboriti na prirodan način za svoje JA!

SMC u znaku Ovna će intenzivirati veliku želju kod svih za promenom i izlazak iz stega prošlosti. Svojstveno prvom zodijačkom znaku donosi buđenje, proleće, muski princip, impulsivnost, bes, energiju glavom kroz zid, ali i ambiciju, želju za liderstvom, kontrolu, strast i sve ostalo što je simbolično za ovaj znak. Jednostavno ćete imati želju da konačno budete ono što jeste!

JMC u znaku Vage može vam doneti pritisak okoline, kao i potrebu da se pravdate drugima. Ovo važi pogotovo za ljude koji su dosta dugo bili "oblikovani" od strane drugih ljudi i imali problem da iskažu svoje JA.

Takođe izazovi JMC u znaku Vage donosi i veliku želju da iskažete svoju lepotu, uprkos rečenici: "Lepota leži u oku posmatrača". Konačno možete biti taj posmatrač koji ce želeti da pogleda sebe istinski čistim srcem.

Iako vam se ova pozicija Lunarnih čvorova ne čini toliko teškom, samo se setite da i najlepša ruža ima oštro trnje, koje kada nasilno, brzo (Ovnovski) pokušate ubrati, možete vas povrediti. Bitno je naglasiti da nije poenta biti u jednom ili drugom ekstremu, nego se u potpunosti predati osećaju balansa.

Kljuc uspeha prolaska na bezbedan način kroz kretanje Lunarnih čvorova na nebu upravo leži u umerenosti koja nam svima treba. Svako može naći razlog zbog kojeg može sebe staviti u oba ekstrema (Ovan ili Vaga), ali na kraju krajeva bitno je razumeti da je ovo samo jedan novi test. Važno je prisetiti se da ste uspešno završili pređašnji i podigli se na nivo iznad.

Najveći uticaj ove ose čvorova mogu osetiti Ovnovi i Vage, kao i ostali kardinalni znaci (Rak I Jarac), ali osetiće ga u izvesnoj meri i svi ostali znaci Zodijaka, jer se svačija natalna karta sastoji iz svih 12 horoskopskih znakova i samo je pitanje u kom polju vam se odigrava ova osa. Time možete videti svoje testove, zadatke, lekcije ali i blagoslove koji vas ćekaju na ovom uzbudljivom putu od 18 meseci.

Autor: Miroslav Blagojević

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.