MANEKENKI JE KOSA OPADALA U PEČATIMA ZBOG ALOPECIJE! Nisam izlazila iz kuće, plakala sam noćima, a DANAS SAM ZAHVALNA ŠTO ME JE TO SNAŠLO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2023, 19:46

MANEKENKI JE KOSA OPADALA U PEČATIMA ZBOG ALOPECIJE! "Nisam izlazila iz kuće, plakala sam noćima, a DANAS SAM ZAHVALNA ŠTO ME JE TO SNAŠLO!"

Ova devojka potvrđuje onu narodnu izreku "u svakom zlu ima nešto dobro"

Manekenka koja je pre samo par godina mrzela sebe zbog gubitka kose, sada živi svoj san: "Zahvalna sam na gubitku kose".

Manekenka Krsti Valdiseri (29) iz Amerike našla se u nezgodnoj situaciji 2016. godine kada su joj doktori saopštili da pati od alopecije — oboljenja poznatog po opadanju kose u pečatima. To je bio početak njenog povlačenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u sebe.

Nakon par godina borbe sa ovom bolešću, kosa joj je skroz opala, te se tada borila i sa osećajem mržnje prema sebi i svojoj ćelavosti. Ipak, kako kaže, u jednom trenutku rešila je da sebe mora zavoleti baš onakvu kakva jeste.

"Bilo je to tako traumatično iskustvo. Izgubila sam svu kosu, nisam imala posao i nisam više bila ona plava popularna devojka. Prirodno sam jako energična, pozitivna osoba ali alopecija mi je jednostavno isisala dušu. Samo sam kupovala perike i trudila se da zaobilazim ljude, da mi ne bi postavljali razna pitanja", rekla je Kristi.

Uprkos tome što je sve vreme nosila periku, kaže da njeno mentalno zdravlje nije bilo na zavidnom nivou.

A post shared by CHRISTIE VAL (@christie.valdiserri)

"Plačući bih zaspala svaku noć. Ako je neko dao bilo kakav komentar o mojoj kosi, samo bih se slomila. Mislim da je to zato što se nisam osećala prijatno u svojoj koži. Nosila sam periku kad vežbam, vežbam jogu, pa čak i kada se tuširam. Jako mi je nedostajala kosa", priznala je ona.

Ipak kako su godine prolazile, Kristi je shvatila da njena različitost može biti upravo njen poziv za autentičnost.

Naime, Krsti se, nakon što je konačno prihvatila svoj novi izgled, preselila u Kaliforniju 2018. godine kako bi započela karijeru modela. Tada je videla otvoreni konkurs za agenciju "Sport Ilustrated". Agencija je tada tražila modele za kupaće kostime. Na kasting se prijavila kao prvi i jedini model bez kose u bikiniji i upravo je to bio prvi put kada je osetila da može biti jedinstvena.

U tom periodu kosa je ponovo počela da joj raste i svakodnevno je uzimala vitamine za koje je verovala da će postaknuti njen rast.

Međutim, pred kraj iste godine opadanje kose se vratilo, pa je zbog toga povukla svoju prijavu.

Jedan deo nje je bio uništen nakon što kosa počela opet da joj opada i što odustaje od modelinga, dok je drugi deo jednostavno želeo da se oproba. Tako da je 2019. godine stekla dovoljno samopuzdanja i odlučila da prisustvuje sledećem kastingu.

"Nisam htela više da se krijem. Pomislila sam, uradiću to. Obući ću bikini i biću bez kose. Obrijala sam sve do zadnje dlačice. Odlučila sam biti ćelava i lepa", rekla je ona.

Njena odluka pokazala se kao ispravna, te je već 2020. godine dobila priliku da se slika za časopis, a svoje iskustvo sa slikanja nazvala je "neverovatnim".

A post shared by CHRISTIE VAL (@christie.valdiserri)

"Opadanje je još uvek bilo tako sveže kad smo to radili. Bio je to prvi put kada sam osetila da mogu biti autentična. Bilo je nevervatno, osećala sam se tako snažno i lepo. Nikad, za milion godina, nisam pomislila da ću brijati glavu pre snimanja. To je bila moja snaga. Pretvorila sam nešto stvarno užasno u nešto neverovatno moćno" iskreno je priznala Kristi.

Kad je nastupio Kovid, Kristi se našla bez posla i počela je da drži časove plesa za decu sa alopecijom uzrasta od tri do 13 godina.

"Osećala sam se jako usamljeno, zaglavljena kod kuće. Nisam se doterivala za izlazak niti sam se šminkala. Trebalo mi je nešto da me podigne pa sam se odlučila za škoku plesa za najmlađe" rekla je Kristi koja je tada dobila ideju da pokrene jednu takvu online zajednicu.

Internet zajednica sada ima više od 2 000 članova, a nakon pandemije, Kristi je počela da organizuje i uživo događaje.

"Imamo vinske večeri za odrasle i organizovali smo piste u dvoranama kako bi deca njima prošetala i osetila se osnaženom", rekla je ona.

Kristi veruje da ne bi živela svoj najbolji život da nije alopecije. U industriji zabave svi se žele istaknuti, a ona je kako kaže, dobila svoju priliku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.