Ljuska jajeta je BLAGO: Kada saznate zbog čega, nećete je više nikada baciti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 10:10

Ljuska jajeta je BLAGO: Kada saznate zbog čega, nećete je više nikada baciti!

Jednu veoma hranljivu stvar u njima ne iskorišćavamo!

Znamo da su jaja hranljiva, a uz to puna vitamina i minerala, poput vitamina A i B12 ili kalcijuma i cinka.

Međutim, jednu veoma hranljivu stvar u njima ne iskorišćavamo!

Da li ste znali da je kalcijum oko 90 odsto sastava ljuske jajeta? Odlična je za kosti, mišiće i zube, a preporučljivo je da odrasli izmeđi 19 i 50 godina dnevno unesu oko 1.000 mg kalcijuma, a odličan izvor je, kao što smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekli, ljuska jajeta.

Međutim, pre nego što se bacite na ljuske, znajte da prvo morate da ih prokuvate desetak minuta kako biste pobili sve bakterije.

Ako i dalje niste uvereni u njihovu ispravnost, ubacite ih u rernu na 175 stepeni na 15 minuta i budite potpuno uvereni u to da su čiste od bakterija.

Kada to uradite, sameljite ih u fin prah i smestite u hermetički zatvorenu posudu. Nakon toga, dodajte u jelo po izboru - samo pola kašičice biće dovoljno za preporučeni dnevni unos kalcijuma.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.