Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 10:10
Ljuska jajeta je BLAGO: Kada saznate zbog čega, nećete je više nikada baciti!
Jednu veoma hranljivu stvar u njima ne iskorišćavamo!
Znamo da su jaja hranljiva, a uz to puna vitamina i minerala, poput vitamina A i B12 ili kalcijuma i cinka.
Međutim, jednu veoma hranljivu stvar u njima ne iskorišćavamo!
Da li ste znali da je kalcijum oko 90 odsto sastava ljuske jajeta? Odlična je za kosti, mišiće i zube, a preporučljivo je da odrasli izmeđi 19 i 50 godina dnevno unesu oko 1.000 mg kalcijuma, a odličan izvor je, kao što smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekli, ljuska jajeta.
Međutim, pre nego što se bacite na ljuske, znajte da prvo morate da ih prokuvate desetak minuta kako biste pobili sve bakterije.
Ako i dalje niste uvereni u njihovu ispravnost, ubacite ih u rernu na 175 stepeni na 15 minuta i budite potpuno uvereni u to da su čiste od bakterija.
Kada to uradite, sameljite ih u fin prah i smestite u hermetički zatvorenu posudu. Nakon toga, dodajte u jelo po izboru - samo pola kašičice biće dovoljno za preporučeni dnevni unos kalcijuma.
Nastavak na SrbijaDanas.com...