Linija donjeg veša za devojčice zgrozila svet

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2011, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linija donjeg veša za devojčice zgrozila svet

Dok se roditeljska udruženja i modni forumi širom sveta zgražavaju nad kampanjom u kojoj devojčice uzrasta od 4 do 12 godina, u donjem vešu poziraju našminkane i "obučene" kao odrasle žene, francuska modna kuća koja je lansirala ovu liniju u tome ne vidi ništa loše!

Modna kuća "Jours Apres Lunes" koja sebe naziva prvom specijalizovanom kućom za proizvodnju donjeg rublja za decu od 4 do 12 godina, napravila je kontroverzan ulazak na svetsko tržište, koji su modni kritičari >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << okarakterisali kao seksualizaciju dece.

Slike polugolih i našminkanih devojčica zgrozile su svet, a oni i daje tvrde da u tome ne vide ništa loše.

Sofi Moren, dizajnerka koja je kreirala ove modele, kaže, da je veoma iznenađena reakcijom javnosti i da ne razume u čemu je problem, piše Dejli mejl.

Ona smatra da kampanja nije neprikladna! Kako je objasnila, sve devojčice se u tom uzrastu igraju maminim nakitom i šminkom, što je slučaj i na spornim fotografijama.

Međutim, devojčice u tim godinama nikako ne bi trebalo da polugole poziraju kao odrasle manekenke.

Dovoljan je jedan pogled na njih pa da se zaključi da je ova kampanja prevršila svaku meru! Pitanje je, međutim, kako tako nešto može slobodno da se promoviše kao "modna kampanja"?!

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Linija donjeg veša za devojčice zgrozila svet

Izvor: TvojPortal.com, 21.Avg.2011

Izvor:vesti-online>> Dok se roditeljska udruženja i modni forumi širom sveta zgražavaju nad kampanjom u kojoj devojčice uzrasta od 4 do 12 godina, u donjem vešu poziraju našminkane i "obučene" kao odrasle žene, francuska modna kuća koja je lansirala ovu liniju u tome ne vidi ništa loše!. . . Modna...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.