Liker od čokolade. Pravimo sami.

Izvor: UspešnaŽena.com, 30.Dec.2014, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liker od čokolade. Pravimo sami.

Čokoladni liker je piće koje slobodno možemo nazvati ženskim, mada ni jači pol nije imun na ovaj aromatični, čokoladni napitak. Liker od čokolade sadrži malu količina alkohola u gustoj čokoladnoj kombinaciji sastojaka, pa je sladak i lako se pije. Podseća na toplu čokoladu sa rumom, samo što se služi rashlađen… ali zato greje iznutra.

Recept za liker je vrlo jednostavan. Zahteva maksimalno pola sata slobodnog vremena, a gustira se pre jela ili uz kafu. Slatko, aromatično >> Pročitaj celu vest na sajtu UspešnaŽena.com << piće za svaku priliku.

Liker od čokolade. Recept:

Sastojci:

Priprema:

Izmešajte kakao i puding sa 200 ml mleka, trudeći se da ne napravite grudvice.

Preostalu količinu mleka skuvati i dodati šećer. Kuvati da proključa.

Smanjiti vatru i uz neprestalno mešanje dodati izmućeni puding sa kakaom.

Kad se zgusne skinuti sa vatre i dodati alkohol. Dobro promešati, ako treba i malo vratiti na vatru da se sve lepo sjedini.

Ohlađen liker se sipa u flaše i drži frižideru. Ako se liker u flaši jako zgusne, slobodno dodajte malo rakije i dobro protresite.

Liker treba da odstoji u frižideru bar 5 dana, pa se tek onda pije. Naravno, niko ne može toliko da čeka, ali ipak ga ostavite da prenoći. Potrebno je neko vreme da se svi ukusi pomešaju. Pre sipanja liker obavezno promućkati.

Zbog mleka je liker kvarljiv, pa ga nemojte držati dugo van frižidera.

(Još bez glasova)

Loading...

Nastavak na UspešnaŽena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta UspešnaŽena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta UspešnaŽena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.