Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lidija, žena koje nema

O slučaju vetroparkova i optužbama DS za navodnu korupciju, što se inače našlo u transkriptima koje je objavio Teleprompter, oglasili su se svi akteri i vi pomenuti u okviru ove "afere", izuzev ključne osobe za celu tu priču - Lidije Udovički.

Direktor EMS Nikola Petrović, direktorka CWS Ana Brnabić i ministar energetike Aleksandar Antić odbacili su danas navode o bilo kakvom pokušaju reketiranja ili nezakonitosti u projektu Vetroparka.

Ranije, o celom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << lučaju oglasili su se svi akteri, osim Lidije. Niti je poznato gde je, niti zašto ćuti.

A cela "afera" izvedena je iz transkripata prisluškivanog razgovora lidera DS Bojana Pajtića i Lidije Udovički, inače sestre ministarke u Vladi Srbije Kori Udovički, u kojem se pominje i da Petrović iznosi novac iz EMS-a.

Na optužbe da je tražio novac za realizaciju Vetroparka Petrović je danas ponovio da je reč o neistinama, da Lidiju nikad nije upoznao, da ne bi znao da je to ona da je kojim slučajem danas ušla u vladu...

Direktor EMS je pozvao Udovički da se oglasi u javnosti, "gde god da je na planeti" i da kaže da li su se ikada upoznali i da li je on bilo šta tražio od nje.

"Jučerašnje saopštenje DS je glasilo je - da li je moguće da je jedini arguemnt Petrovića da ne poznaje Udovički? Ja ne znam da li postoji drugi argument jači od ovoga", rekao je Petrović.

Direkorka kompanije CWS Ana Brnabić rekla je da je u međuvremenu razgovarala sa Udovički, ali da je nije pitala za navodni razgovor s Pajtićem:

"Ne zanima me taj razgovor, ako ga je bilo i kad god da ga je bilo, jer on nema nikakave veze sa firmom Kontinental vind", rekal je Brnabić.

Ona je takođe rekla da je Udovički već bila smenjena sa mesta kantri menadžera pre nego što je upustila pismo vladi, te da je prekoračila ovlašćenja time što se pismom obratila vladi.

Lidija, inače supruga predsednika americke kompanije CWP, prema navodima medija, nije u zemlji već skoro pola godine.

Dnevni list "Blic" je ove sedmice pokušao da stupi u kontakt sa Udovički preko njene konsultantske kuce "Udovicki & Ašociates", a dobili su odgovor, kako navode, veoma kratak:

"Lidija nije u Srbiji, i to od kraja maja. Otputovala je u Tajland".

Ženska osoba koja se javila na telefon je upitana i kada će se Lidija vratiti u Srbiju i na pominjanje zbog čega bi da razgovaraju sa njom, Blic je dobio odgovor:

"S obzirom na dogadaje, valjda je ocigledno da neće uskoro".

Takođe je dodala da se Udovicki nije odselila, vec je u Tajlandu "turisticki", ali nije dala odgovor na pitanje - kako je to Udovicki kao turista na egzoticnoj destinaciji još od maja.

Lidija je, inače jedna od tri sestre Udovički, pored Kori i Lenke, koje su, do sada, bile znatno poznatije u javnosti od nje - Lenka kao rediteljka i kao supruga glumca Radeta Šerbedžije, a Kori kao bivša i aktuelna ministarka u vladi Srbije.

Prema neoficijelnim podacima sa interneta, Lidija je diplomirala pravo na Univerzitetu u Madridu, a usavršavala se u Londonu, te važila za advokata specijalizovanog, pored ostalog, za korporativno pravo.

U Srbiju se vratila 2006. godine, i godinu i po je bila angažovana u advokatskoj kancelariji Karanović-Nikolić.

Kompaniju CWS osnovala je 2009. godine za realizaciju projekta Vetropark Čibuk 1, vrednog oko 300 miliona evra, i, do 2013. je bila menadžer proekta za Srbiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Prisluškivanje": Obrazloženja, ostavka i ćutanje

Izvor: B92, 04.Okt.2015

O slučaju vetroparkova i optužbama DS za navodnu korupciju oglasili su se svi akteri i vi pomenuti u okviru ove "afere", izuzev Lidije Udovički...Direktor EMS Nikola Petrović, direktorka CWS Ana Brnabić i ministar energetike Aleksandar Antić odbacili su danas navode o bilo kakvom pokušaju reketiranja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.