Lepota iz šoljice čaja

Izvor: Vesti-online.com, 24.Okt.2018, 05:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepota iz šoljice čaja

Skupocene kreme, losioni i eliksiri često krase stočiće za ulepšavanje dama širom planete. Žene mahom ne žale novac kad je u pitanju nega, ali ima i onih dama kojima cena na proizvodu ne garantuje savršene rezultate. Postoje pripadnice nežnijeg pola koje su pobornici prirodne kozmetike. One poput vila znaju da smućkaju nektare kojim neguju kožu a da ne izađu iz stana. Navode da su im čajni rinfuzi najbolji prijatelji i ne samo da ih ispijaju u slobodno vreme, već njima ulepšavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kožu lica i tela.

Poznato je da kesice čaja mogu da uklone podočnjake i smanje naduvenost. Zato mnoge dame kad pripreme sebi napitak za dobro jutro, kesicu ne bace, već je stave na oči.

Zna se da je čaj od kamilice efikasan toner za kožu. On čini lice manje masnim i pomaže koži da se očisti, a usput i izjednačava boju tena jer uklanja crvenilo. Potrebno je da se kesicom čaja od kamilice obriše čitavo lice, a zatim višak pokupi čistim peškirom.

Micelarna voda kao i maske ne moraju da budu jedino rešenje za čišćenje lica. Carski beli čaj je idealna zamena. Pomaže u hranjenju i uklanjanju nečistoće zahvaljujući sastojcima koje sadrži. Treba skuvati nekoliko listova belog čaja. Zatim je potrebno samleti ih u blenderu i miksati dok se ne dobije gusta pasta. Ostaviti je da se ohladi, pa naneti ovu masku na lice. Kad se osuši, umiti se i obrisati lice.

Biljni čajevi mogu da se koriste kao prirodni piling. Potrebno je da se iskorišćena kesica čaja ostavi da se osuši. Zatim je treba raseći, a sadržajem koje se krije unutra istrljati lice kružnim pokretima. Nakon toga potrebno je umiti se i namazati lice hidratantnom kremom.

Topli napitak od jasmina u sebi nosi brojne blagodeti. Ima antiflamatorna svojstva i umiruje crvenilo i bubuljice. Odličan je za uklanjanje viška ulja sa kože i reguliše njenu PH

vrednost, čisti bakterije koje se množe tokom dana i pomaže. Za ovaj tretman treba skuvati čaj od jasmina, ostaviti ga da se ohladi i naneti na akne.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.