Lepa kao Francuskinja - više ne važi?

Izvor: S media, 05.Feb.2011, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepa kao Francuskinja - više ne važi?

Nekada se za lepu ženu govorilo da je kao Francuskinja - to je značilo da ima nežan lik, vitak stas, čistu kožu, zdravu kosa, sofisticiran stil odevanja. Da li su i one mislile da su najlepše nije poznato, ali danas to svakako nije slučaj, pokazalo je istraživanje.

Svaki drugi Francuz smatra svoj stomak najmanje lepim delom tela, pokazali su rezultati francuskog istraživanja obavljenog na reprezentativnom uzorku od 1.019 osoba starosti između 16 i 64 godine za potrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << robne marke "Aktivija".

Nakon stomaka, koji predstavlja glavni kompleks ispitanika ispitanica, slede butine (18 odsto), kukovi (18 odsto), torzo ili grudi (16 odsto) i noge (16 odsto). Samo 23 odsto anketiranih osoba izjavilo je da smatra svoj stomak lepim.

Anketirani Francuzi su, međutim, izjavili i da nemaju skoro nikakakve probleme sa stomakom u svakodnevnom životu.

Među ispitanicima, njih 56 odsto, je izjavilo da se oseća dobro ili uglavnom dobro "u svom stomaku". Oko 75 odsto ispitanika je izjavio i da u tom delu organizma oseća određene emocije, pre svega stres i strahove (81 odsto), tremu (58 odsto) i ljubav (28 odsto).

Kada osećaju da nisu u "fit" formi, ispitanici smatraju da je sport najbolje sredstvo za smanjenje stomaka (57 odsto), a potom sledi smanjeno konzumiranje hrane i pića i korišćenje prilagođene odeće (44 odsto).

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.