Lekovita heljda: Snižava pritisak, podmlađuje krvne sudove, reguliše šećer i još...

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2020, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekovita heljda: Snižava pritisak, podmlađuje krvne sudove, reguliše šećer i još...

Veoma zdrava...

Iako je dobri poznavaoci smatraju nezamenljivom među zdravim namirnicama, o heljdi se, ipak, ne zna dovoljno.

Nemački biolozi su, primera radi, ustanovili da jela od heljde snižavaju pritisak, pa njen plod preporučuju u lečenju hipertenzije i ateroskleroze. Starijim osobama jela od nepročišćene heljde podmlađuju krvne sudove.

U vidu čaja heljda se preporučuje svima za lečenje bolesti krvnih sudova, kao što su proširene vene, popucali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kapilari i kapilari koji krvare. Preporučuje se i kod oslabljene memorije, naročito kod starijih osoba, ali i kod reumatizma, glaukoma, dijabetesa.

Čaj za lečenje ateroskleroze i jačanje otpornosti kapilara spravlja se tako što se 200 ml provrele vode prelije sa dve kašičice osušene biljke, i poklopljeno ostavi da odstoji 15 minuta.

Čaj se zatim procedi i pije, dve do tri šoljice dnevno. Da bi se postigao željeni efekat, ova terapija treba da traje od četiri do osam nedelja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.