Leči akne, perut i opekotine od sunca: Evo kako da upotrebite jabukovo sirće u kozmetici

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leči akne, perut i opekotine od sunca: Evo kako da upotrebite jabukovo sirće u kozmetici

Zaboravite na hemijske preparate.

Puno je proizvoda koje možemo koristiti za ten i lepotu, a mnogi od njih nalaze se upravo i u kuhinji.

Jedan od tih je i jabukovo sirće koji datira iz doba Rimljana, a svojim delovanjem utiče na cirkulaciju i male kapilare. Ima antiseptička svojstva koja sprečavaju nastanak bakterija i virusa na koži. Koristi se i kao sredstvo za čišćenje. U ovom tekstu predstavljamo vam kako ga možete koristiti u kozmetici.

Jabukovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sirće će temeljno očistiti kožu i smanjiti upalu. Posebno se preporučuje ako imate psorijazu ili akne. Jednostavno stavite par kapi jabukovog sirćeta na tufer i očistite lice.

Stavite jednaku količinu jabukovog sirćeta i lekovite gline (ako vam to nije dostupno, stavite sodu bikarbonu). Ova kombinacija će vam temeljno očistiti lice kožu. Masku ostavite na koži najmanje 10 minuta prije nego isperete vodom.

Znamo da će vam ovo delovati kao čudna preporuka, međutim, itekako je delotvorna. Nakon nanošenja pustite da se osuši – miris će nestati.

Ako imate problema s gljivicama na koži, jabukovo sirće je dobro rešenje. Jednostavno nanesite sirće na zahvaćena područja najmanje dva puta dnevno. Možda će malo peckati, ali će ukloniti i najjače slučajeve gljivica. Ako koristite ovaj recept za decu, razredite sirće vodom pre primene.

Previše sunca, čak i uz kreme za sunčanje, može izazvati opekotine na koži. Ovu situaciju možete rešiti tako što ćete razrediti jabukovo sirće sa vodom i namazati na zahvaćena područja. Takođe, možete napuniti kadu mlakom (hladnom) vodom i sipati unutra šoljicu sirćeta.

Napunite kadu vodom i stavite u nju dve šoljice jabukovog sirćeta. Lezite u toj vodi nekoliko minuta – telo će biti očišćeno od toksina, koža zategnuta i hidratizovana.

Evo još nekih predloga da iskoristite jabukovo sirće:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.