Lako do idealne kože: Prirodne maske protiv bora

Izvor: Vesti-online.com, 26.Dec.2018, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lako do idealne kože: Prirodne maske protiv bora

Ukoliko smatrate da je vaše lice prepuno bora, ne morate da trošite ogroman novac na razne preparate.

Maska od kvasca

Kvasac, bogat vitaminima B grupe, ima na kožu tonizujuće dejstvo, poboljšava cirkulaciju i procese razmene materija, a čisti pore. Preporučuje se za normalnu, masnu i suvu kožu. Da biste napravili efikasnu masku protiv bora, izgnječite polovinu kocke kvasca, postepeno dodavajući toplo mleko do gustine kisele pavlake (za normalnu kožu), >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << biljno ulje (za suvu kožu), troprocentni rastvor vodonik-peroksida (za masnu kožu). Smesu u slojevima nanositi na lice, masku držati 20 minuta. Nakon toga je skinuti toplom vodom. Preporučuje se stavljanje maske 20 puta do vidljivog rezultata.

Pasulj i crni luk

Ako vam ne smeta miris, probajte sok crnog luka

Pasulj je veličanstveno kozmetičko sredstvo. Kuvan, ispasiran i pomešan sa sokom od limuna i biljnim uljem pretvara se u masku za lice koja koži daje neophodnu hranu i uklanja bore.

Crni luk takođe možete da koristite za sprečavanje nastanka i uklanjanje bora koje su se već pojavile.

Za to se koristi mast sledećeg sastava: sok luka, sok cveta belog ljiljana, beli vosak (sve po 30 g) zagrejati u glinenoj posudi na slaboj vatri i sve dobro izmešati drvenom varjačom.

Krompir i šargarepa

Odlična maska za uklanjanje bora pravi se od sitno narendanog krompira i krastavca, a nanosi se na lice i vrat. Držati 20 minuta. Sprati vodom u koju je dodato malo limunovog soka. Zatim prosušiti, namazati maslinovim uljem i uraditi masažu.

Možete da probate i sa maskom napravljenom od kašike soka limuna, soka šargarepe, jogurta i pirinčanog brašna. Komponente dobro izmešati i naneti na lice. Raditi dva puta nedeljno. Ukupno 20 tretmana.

Jednu do dve narendane šargarepe pomešati sa belancetom, dodati kašičicu biljnog (maslinovog ili breskvinog) ulja i malo skroba. Masku naneti na lice i vrat na 15 minuta (za masnu kožu) ili na 30 minuta (za suvu kožu). Isprati prvo toplom, a zatim hladnom vodom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.