LOŠI ZA BUBREGE: Ove NAMIRNICE mogu da IZAZOVU trajno oštećenje, a neke od njih DAJETE i DECI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2019, 06:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOŠI ZA BUBREGE: Ove NAMIRNICE mogu da IZAZOVU trajno oštećenje, a neke od njih DAJETE i DECI!

Smanjite ih na minimum!

Svaki organ u telu je važan, a na bubrege treba obratiti pažnju posebno jer su oni "čistači organizma. Oni su veoma važni jer organizam čiste od svih toksina i bez njih telo ne bi moglo da se bori protiv ovih uticaja. Ipak, unošenjem određenih namirnica, bubrezi slabe i zato je važno da povedete računa i smanjite konzumiranje namirnica sa ove list.

Alkohol 

Alkohol je u osnovi otrov koji vaši bubrezi moraju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da filtriraju. Umereno konzumiranje alkohola ne čini ovaj posao suviše teškim, ali prekomerno izaziva pravi pritisak na njih. Previše alkohola zapravo menja funkciju bubrega, slično kao što menja funkciju vašeg mozga i čini ih nesposobnim da efikasno filtriraju vašu krv.

Alkohol je ima dehidrirajuće svojstvo, a voda je od kritične važnpsti za funkciju bubrega, kao i za svaku pojedinačnu ćeliju u našem telu. Ova unutrašnja borba je jedan od razloga zbog kojih mamurluk toliko smeta. Veoma je važno piti puno vode kad god konzumirate alkohol!

 So

Natrijum je zapravo važan sastojak koji pomaže našim telima da održavaju pravilnu ravnotežu tečnosti. Radeći zajedno sa kalijumom, natrijum održava našu krv da bi mogla da efikasno filtrira kroz bubrege. Međutim, kada imate previše soli u svojoj ishrani, bubrezi su prisiljeni da drže više vode da bi je razredili krv. To na kraju povisuje krvni pritisak i može čak oštetiti mikroskopske strukture unutar bubrega koje obavljaju stvarne radove filtriranja - nefrone!

Gazirana i energetska pića

Imaju dobar ukus i prepuni su šećera, ali ova pića su izuzetno problematična. Ne postoji zdravstvena vrednost koja se može iskoristiti za napitke i energetska pića, tako da je njihovo uklanjanje iz ishrane u potpunosti jedna od najboljih stvari koje možete da uradite da biste odmah smanjili pritisak na bubrege i poboljšali opšte zdravlje.

Mlečni proizvodi - samo preterivanje škodi, inače su zdravi! 

Mlečni proizvodi su bogati kalcijumom i drugim hranljivim sastojcima, kao i proteinima. Oni mogu biti zdrav dodatak vašoj ishrani, ali ne smeju se preterano konzumirati. Previše kalcijuma može dovesti do kamena u bubrezima jer se vaši bubrezi bore da izbace višak u urin.

Preopterećeni bubrezi takođe neće biti u mogućnosti da obrađuju proteinski otpad i doći će do opasnog nivoa u vašem telu. Istraživanja su pokazala da ograničavanje proizvodnje mlečnih proizvoda za ljude sa bubrežnim bolestima može odložiti potrebu za dijagnozom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.