LOŠE ZA PROBAVU: Zbog ovih NAVIKA si stalno naduta i ne možeš u toalet, a ima veze i sa SIROVOM HRANOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2019, 06:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOŠE ZA PROBAVU: Zbog ovih NAVIKA si stalno naduta i ne možeš u toalet, a ima veze i sa SIROVOM HRANOM!

Evo gde grešiš!

Ukoliko imate problma sa probavom, mi vam sada dajemo nekoliko saveta uz koje ćete vrlo lako rešiti ovaj problem.

Povećajte količinu ulja u ishrani. Da bi creva pravilno radila, odnosno da biste pospešili probavu, ishrana mora da sadrži što više zdravih prirodnih ulja kojima obiluju, na primer - orašasto voće, semenke i avokado.

A post shared by @dr_gabriels_staza_zdravlja on Jul 31, 2019 at 12:05am PDT

Izbegavajte suvu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hranu. Kako bi se svarila, suva hrana zahteva više vlage koju će uzeti iz vašeg organizma. Zato jedite hranu koja je prirodno vlažna i kuvana, ali ne suva. Najgora hrana za spora creva su pirinčane galete, keks od raži, kokice, suvo voće, granola, musli, itd.

Izbegavajte sirovu hranu. Ishrana koja se bazira na termički neobrađenoj hrani vrlo je zdrava, ali su za njezinu probavu potrebni posebni enzimi, drukčiji od enzima koji služe za probavljanje termički obrađene hrane.

Zato se dobro informišite o sirovom načinu ishrane, a ako vam je probava i dalje spora, napravite pauzu od suve hrane do leta jer se tokom toplog vremena organizam lakše privikava na sirove namirnice.

Očistite organizam. Za one s viškom kilograma i sporom probavom preporučuje se čišćenje organizma. Za to je potrebna jaka volja, pa nije naodmet u tom procesu osloniti se na blisku osobu koja će vas dodatno motivisati ili da zajedno pristupite čišćenju organizma.

Popularan način čišćenja organizma jeste taj da jedan ili dva dana pijete samo sok koji ćete napraviti sami od svežeg voća i povrća. Drugi način je da jedan dan u nedelji pijete samo vodu i ne jedete nikakvu čvrstu hranu. Ako želite sebi da pojednostavite čišćenje, praktikujte ovaj način uvek istog dana u nedelji.

Izbegavajte hleb, testeninu i ovsene pahuljice. To je teška hrana koja usporava rad creva i tako podstiče gojenje. Stoga jednostavne ugljene hidrate, koji nas „podmuklo“ napune kratkotrajnom energijom koja brzo nestane pa budemo letargični, zamenite celim žitaricama.

A post shared by Vukica Mijić (@vukica5) on Mar 3, 2019 at 10:28pm PST

Jedite više celih žitarica. One su složeni ugljeni hidrati koji nas dugoročno snabdeju energijom i sagorevaju postupno. Cele žitarice su kinoa, ječam, proso, amarant, ovas i pirinač, ali njegova zdrava varijanta kojoj je potrebno duže vreme da se skuva, oko dvadeset minuta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.