LEKARI UPOZORAVAJU: Gotovo svi ovo činimo dok spavamo, a može nam izazvati OPASNE posledice

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 19:04

LEKARI UPOZORAVAJU: Gotovo svi ovo činimo dok spavamo, a može nam izazvati OPASNE posledice

Držanje našeg tela u toku noći može mnogo da utiče na kvalitet našeg života

Većina ljudi ne razmišlja previše o položaju u kojem spava, ali lekari upozoravaju kako bi spavanje u pogrešnom položaju moglo da utiče na kvalitet našeg sna i da stvori probleme s leđima ili kičmom, prenosi Best Life.

Naime, oni tvrde kako je spavanje na stomaku najgori položaj za našu kičmu.

Iako je mnogim ljudima upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovaj položaj prilikom spavanja najdraži i najudobniji, može da dovede do neprijatnog savijanja leđa u snu, stavljajući dodatni pritisak na našu kičmu.

"Ovaj položaj stavlja najveći pritisak na mišiće i zglobove vaše kičme, jer izravnava prirodnu krivulju vaše kičme", objašnjavaju lekari Rejmond Džonatan Hah i Kristofer Ornelas.

"Spavanje na stomaku, takođe, dovodi do toga da spavate s vratom okrenutim na stranu, što može uzrokovati neugodne bolove u vratu i gornjem delu leđa nakon buđenja."

Umesto spavanja na stomaku, oni kao najzdraviju opciju predlažu položaj na leđima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.