LEKAR UPOZORAVA: Ovih 5 grešaka NE SMETE da pravite kada se tuširate - a svi to radimo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021, 14:41

LEKAR UPOZORAVA: Ovih 5 grešaka NE SMETE da pravite kada se tuširate - a svi to radimo!

Ugrožavate stanje kože.

Dermatolozi nisu baš složni po pitanju tuširanja, ni oko toga da li je dobro tuširati se svaki dan.

Jedni smatraju da je svakodnevno tuširanje, obavezno, dok su drugi ubeđeni da to škodi našoj koži.

Lekar i autor Dejvid Lefel, navodi nekoliko velikih grešaka koje pravimo tokom tuširanja.

- Sapuni i gelovi za tuširanje, osim štenih bakterija, skidaju i prirodno ulje sa naše i kože i tako je isušuju. Zato se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preporučuje korišćenje blagih sapuna - napominje Lefel.

- Tuširanje do tri minuta je preporučljivo i dovoljno će vas osvežiti. Fokusirajte se na pazuh i prepone, i ne preterujte sa sapunom u drugim delovima tela - objašnjava Dejvid Lefel.

- Kada se posle tuširanja, detaljno istrljate peškirom, nestaje dodatna vlažnost kože, i ona se suši - kaže Lefel.

- Koliko god da vam prija, izbegavajte tuširanje vrućom vodom, dovoljna je topla voda. Takođe, kada se osušite, nanesite losion na kožu, tako će biti dodatno hidrirana - zaključio je Dejvid Lefel.

Iako se mnogi “kunu” u ovaj metod, ledenog tuša na kraju kupanja, Lefel smatra da to možete i da preskočite jer nema naučnih dokaza da hladna voda ima trajni efekat na kožu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.