Kuda za vikend sa decom + besplatna školica plivanja

Izvor: MaminSvet.net, 03.Okt.2014, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuda za vikend sa decom + besplatna školica plivanja

U Zoološkom vrtu će se u subotu, 4. oktobra, od 10 do 15 časova održati tradicionalna manifestacija „Smotra pčelica i poletaraca”. To su u stvari najmlađi izvišači uzrasta od 7 do 11 godina.

Na smotri, koja nije takmičarskog karaktera, učestvovaće oko 200 pčelica i poletaraca i njihovih predvodnika iz desetak beogradskih odreda izviđača. Specijalni gosti će im biti deca iz osnovnih škola Obrenovca i ruske škole u Beogradu, te mali izviđači iz Novog Sada, Veternika, >> Pročitaj celu vest na sajtu MaminSvet.net << Vranja i Pančeva. Taj dan proći će im u druženju, učenju nečeg novog i pokazivanju onoga što znaju. Oni će se oprobati i u sledećim disciplinama: životinjskoj koži, moj predvodnik u ZOO ogledalu, tragom životinja, poletarac raportira, zidnim novinama i stazi izazova.

British council organizuje radionicu za decu i mini izložbu u nedelju, 5. oktobra u 10 i 12 časova,  u Narodnom muzeju u Beogradu. Najmlađi posetioci izložbe „Henri Mur – grafičar“ , mališani uzrasta od devet do 13 godina, imaće priliku da obiđu izložbu, uz stručno vođenje koje je prilagođeno njihovom uzrastu, i tako se upoznaju sa umetničkim stvaralaštvom Henrija Mura. Poseban akcenat će biti na njegovim skulpturama koje se nalaze u prostoru. Kako bi što bolje razumeli stvaralaštvo velikog umetnika, deca će moći da pogledaju i prezentaciju praćenu fotografijama.Uz stručnu pomoć vajara imaće i priliku da naprave skulpture u glini koje su inspirisane delima koje su videli tokom izložbe i prezentacije. Nakon toga skulpture će biti ispečene i predstavljene na mini izložbi. Ona je zamišljena kao prateći deo aktuelne i traje nedelju dana (23-31. oktobra), pa će na taj način mališani doprineti sveukupnom utisku posetilaca.

U saradnji sa opštinom Stari grad, Sportsko-rekreativno poslovni centar „Milan Gale Muškatirović” je u okviru „Galetove plivaonice” pripremio za sve starogradske osnovce i predškolce dva programa – besplatnu školu za neplivače i besplatnu školu plivanja. Prijavljivanje je počelo 1. oktobra, a  za mališane sa ove opštine koji donesu đačku knjižicu, obuka je – bespatna!

Besplatni programi „Galetove plivaonice” obuhvataju osmonedeljnu obuku, a treninzi se odvijaju dva puta nedeljno. Besplatna škola za neplivače počinje testiranjem prijavljenih osnovaca i predškolaca, na osnovu kojeg će se formirati grupe polaznika prilagođene najboljem postizanju željenih rezultata. Nakon obuke, u malom bazenu svi polaznici će proći završno testiranje, dobiće diplome, a u zavisnosti od postignutih rezultata, nastaviće usavršavanje u besplatnoj školi plivanja namenjenoj osnovcima koji već znaju da plivaju, i koji žele da se usavrše i savladaju nove stilove plivanja.

Škola će se odvijati na olimpijskom bazenu, a podrazumeva učenje tehnika tri stila – prsno, kraul i leđno plivanje. Na kraju škole polaznike takođe očekuje završno testiranje, kao i dodela diploma.

Sve programe „Galetove plivaonice” vode profesori fizičkog vaspitanja i sporta, sertifikovani treneri sa dugogodišnjim iskustvom, koji pružaju adekvatan stručni nadzor i čiji je rad prilagođen pojedinačnim potrebama i sposobnostima svakog polaznika. Organizatori pozivaju osnovce i preškolce sa Starog grada da se prijave za besplatnu školu „Galetove plivaonice” na telefon 011/2622-578, ili na mejl info@jpmgm.rs.

Ovog vikenda je aktuelna i manifestacija „Radost Evrope“, a u okviru nje možete videti i sjajnu izložbu Lego kockica, koju smo predložii za provod prošlog vikenda.

Nastavak na MaminSvet.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MaminSvet.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MaminSvet.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.