Koristite kremu za sunčanje u obliku spreja? Evo šta bi trebalo da znate

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 17:49

Koristite kremu za sunčanje u obliku spreja? Evo šta bi trebalo da znate

Proizvodi za sunčanje u vidu spreja su verovatno najlakši, najbrži i najpraktičniji način da zaštitite kožu od sunca

Deluju kao i druge vrste krema za sunčanje (emulzije, gelovi, stikovi, itd.) u pogledu zaštite od sunčevog zračenja, s tim što je njihova glavna razlika uglavnom u teksturi. Većinu sprejeva za zaštitu od sunca koža lako upija zahvaljujući laganom sastavu, ne ostavljajući tragove masnoće, a istovremeno su vodootporni. Ipak, postoje neki saveti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje vredi znati ukoliko su sprejevi vaš izbor:

Obratite pažnju na količinu spreja koji nanosite

Prema Američkoj akademiji za dermatologiju (AAD), količina kreme za sunčanje koja je odrasloj osobi potrebna da u potpunosti pokrije svoje telo je otprilike ona koja stane na vaš dlan. Pošto je teško odrediti koliko ste spreja za zaštitu od sunca prskali na kožu, pravilo je da prskate dok vaša koža ne počne da sija. Takođe, podjednako je važno uopšteno zapamtiti da je bočica spreja za zaštitu od sunca od oko 150 ml dovoljna za oko 6 nanošenja.

Nanesite dobro i ravnomerno odmah nakon kupanja u moru

Da biste bili sigurni da niste propustili neko mesto i da ste kremu za sunčanje ravnomerno naneli na kožu, nanesite je odmah nakon kupanja. Ne zaboravite da pokrijete čak i teško dostupna mesta kremom za sunčanje, kao što su uši, čelo, nos, tabani i iza kolena.

Sprej za zaštitu od sunca ne prestaje da bude sprej...

Nikada nemojte nanositi sprej za zaštitu od sunca (kao ni bilo koji proizvod u spreju) u blizini toplote ili nečeg zapaljivog (npr. sveće, itd.) ili dok pušite. Iako krema za sunčanje nije zapaljiv materijal, može biti kada se koristi u obliku spreja. Zato se uverite da ste daleko od „opasnih“ žarišta.

Dodatni savet: Bez obzira na vrstu kreme za sunčanje koju koristite, ne smete zaboraviti da je ponovo nanesete na svaka dva sata kada ste na otvorenom ili odmah nakon plivanja ili prekomernog znojenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.