Koliko minuta u proseku traje seks i zašto muškarci ne mogu da izdrže duže od 2 minuta

Izvor: B92, 30.Jul.2022, 19:03

Koliko minuta u proseku traje seks i zašto muškarci ne mogu da izdrže duže od 2 minuta

Ne, nisu u pitanju sati, već sekunde.

U istraživanju za knjigu "Gola istina – Ultimativno seksualno obrazovanje za odrasle" dr Hari Fič specijalizovan za lečenje muških seksualnih problema otkrio je da čak 43 odsto parova u proseku ne vode ljubav duže od dva minuta ili oko 120 sekundi, piše australijski Star Observer.

Kao glavne "krivce" za to navodi muškarce, premda se preuranjenom ejakulacijom smatra stanje u kojem se seksualno uzbuđenje ne može kontrolisati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << duže od minuta.

Takođe, više od 90 odsto žena ne može da doživi vrhunac u roku od dva minuta, pa je u takvom seksu njihovo zadovoljstvo definitivno neispunjeno.

"Postoje velike varijacije između parova, pa tako neki zaista vode ljubav i do sat vremena, ali znatno je više onih čije su strastvene seanse kratke", rekao je Fič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.