Klot PASULJ od kog CELA kuća miriše na TRADICIJU - Recept koji će biti OMILJEN celoj porodici

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2023, 12:27

Klot PASULJ od kog CELA kuća miriše na TRADICIJU - Recept koji će biti OMILJEN celoj porodici

Pasulj spada u jedno od najčešće pripremanih jela. Ovo tradicionalno jelo bilo je nezaobilazan deo svake porodične trpeze. Praznici su odlično vreme da se vratimo starim receptima i okupimo svoje najmilije na porodičnom ručku.

Zdrav, hranljiv i zasitan, klot pasulj je uvek dobar izbor. Kada ga jednom spremite, uverićete se da je odličan. Sa njim ne morate da brinete, jer imaćete ručak za minimum dva dana!

 Potrebno je:

Priprema: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Pasulj oprati u nekoliko puta, u vodi, pa u u jednoj manjoj količini vode ostaviti da provri. Ocediti i opet oprati i naliti hladnom vodom. Ubaciti veliku glavicu seckanog crnog luka, seckanu šargarepu, lovorov list i malo bibera u zrnu. Dodati celer isečen na kocke i 2-3 kašike ulja. Po želji staviti jednu ljutu suvu papriku. Kuvati poklopljeno na tihoj vatri, Kad se skuva, napraviti zapršku. U tiganj sipati ulje, pa ubaciti sitno seckan crni luk i malo propržiti, zatim dodati brašno i izdrobljen beli luk. Kad luk dobije krem boju , ubaciti mlevenu papriku i mleveni biber. Dodati kašiku suvog začina, i po potrebi posoliti. Ostaviti 2 minuta da vri , pa ubaciti seckan list peršuna. Uživajte !

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.