Izvor: Vesti-online.com, 27.Jun.2018, 03:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako su kilogrami prestali da mi se "vraćaju"?

Veganska ishrana i naporne vežbe korisnicu Instagrama pod nazivom "Hannah" odvele su sa 102 na samo 65 kilograma, a njena fantastična fotografija transformacije donela joj je više od 69.000 sledbenika. Posle godina borbe, ona kaže da je konačno prevazišla dijete s jo-jo efektom i borbu s poremećajem u ishrani, prenosi "Daily Mail".

A post shared by @hannah_tracks on Mar 23, 2018 at 1:37pm PDT

U svom postu Hannah je otvorila dušu svojim sledbenicima govoreći o >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << gubitku težine.

- Za ovu transformaciju trebalo mi je više od deset godina - iskreno je rekla.

Hannah je mršavljenje započela 2008. godine. Kad je izgubila više od 20 kilograma, prestala je da broji kalorije, a čim je otišla na godišnji odmor odmah je vratila svu težinu.

- Tada sam konstantno bila na neodrživim, nezadovoljavajućim i nezdravim dijetama. Bila sam jako nesrećna gladujući i držeći se pravila - objasnila je Hannah.

Na kraju je zavolela vežbanje, ali se posle teškog prekida sedmogodišnje veze isključivo koncentrirala na gubljenje težine i mršavljenje.

- Izgubila sam kontrolu nad svojim životom i jedino što sam mogla da kontrolišem bilo je moje telo. Razvila sam poremećaj ishrane, bulimiju, jer bih ceo dan ograničavala unos hrane, a čim bih nešto pojela, odmah bih to izbacila - napisala je, a to je bilo razdoblje i kada je potražila pomoć. Prošla je 18 meseci kognitivnih bihevioralnih terapija.

Tokom svog lečenja, pre četiri godine, odlučila je da krene u teretanu i napokon je pronašla zdrav način održavanja težine.

Ova zaljubljenica u fitnes kaže da se tada zaljubila u treninge i zdravu ishranu koja je rezultirala apsolutnom preobražajem njenog i tela i života.

Hannah kaže da je posle sedam godina oporavka od poremećaja ishrane konačno u stanju da pogleda sebe bez poriva da počne da se izgladnjuje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.