Kako se rešiti smrdibuba

Izvor: B92, 24.Sep.2021, 10:02

Kako se rešiti smrdibuba

S hladnim vremenom sklonište je potrebno i smrdibubama. U jesenjim danima traže topli kutak gde će da prezime.

Krajem leta i početkom jeseni sa hladnijim vremenom, smrdibube ulaze u domove i ponekad ni sami ne znamo kako su se tu stvorile.

Da li možemo da se rešimo ovih nezvanih gostiju? Na ovo pitanje u emisiji "Jutro" govorila je Aleksandra Zatezalo iz Zavoda za zaštitu prirode.

"Kašičica sodebikarbone u vodi može da spreči njihov ulazak, ako isprskate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prozore i vrata", podelila je reporterka Milica ovaj savet.

Na pitanje da li smrdibude imaju sezonu kada se pojavljuju, Aleksandra odgovara:

"Smrdibude su prisutne stalno. Kraje leta se skupljaju se i grupišu i traže mesto gde će da prežive i prezime. Zato se i pojavljuju u našim domovima".

Da li postoji način da ih se trajno rešimo?

"Trajno teže. Ali mehanički možemo - mreže na prozorima. Čula sam i da eterično ulje od nane takođe pomađe", rekla je Aleksandra.

Ceo prilog pogledajte u video-materijalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.