Kako se pravilno čuva isečena bundeva?

Izvor: B92, 03.Dec.2022, 15:15

Kako se pravilno čuva isečena bundeva?

Najbolje mesto za skladištenje bundeve jeste podrum ili ostava, budući da su tamne i suve prostorije i u njima se najlakše stvore odgovarajući uslovi.

Uglavnom imaju ventilaciju, a temperatura se obično kreće između 5-10 stepeni. Ako pak ne ispoštujete neke od ovih uslova, prilikom čuvanja bundeve, rok trajanja će joj znatno biti smanjen.

Na primer, ukoliko je prostorija u kojoj čuvate bundevu dosta vlažna, rok trajanja se smanjuje za čak 2-3 meseca. Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bitno je znati da bundevu nikada ne treba da postavite direktno na pod ili zemlju, već isključivo na policu ili neke daske.

Kako se čuva isečena bundeva?

Najpre, isecite je na kriške, a zatim odstranite koru, pa unutrašnjost isecite na kockice. Nakon toga, stavite ih u kesu za zamrzivač, pa u pregradu frižidera koja je namenjena za povrće. Bundevu, u ovom obliku, možete čuvati do 10 dana. Ukoliko je, umesto u kesu, zamotate u foliju, produžićete joj rok trajanja na mesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.