Kako podgrejati picu, tako da ne izgubi na ukusu?

Izvor: B92, 28.Maj.2022, 08:36

Kako podgrejati picu, tako da ne izgubi na ukusu?

Ostalo vam je nekoliko parčadi pice? Nemojte žuriti do mikrotalasne kad poželite da ih pojedete.

Blogerka Farvin Simak, osnivačica stranice Love and other Spices, otkrila je trik ako da jučerašnja pica postane hrskava i mirisna kao što je bila odmah nakon kupovine. bolje je koristiti proverenu metodu iskusne food blogerke.k

Da biste to učinili, biće vam potrebna friteza namenjena prženju krompira. Zagrejte je na 180°C, a kriške pice prethodno poprskajte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biljnim uljem (tako će kora ponovo postati hrskava).

Zatim ispod glavne pregrade friteze sipajte par kašičica vode da se tokom zagrevanja stvori malo pare (da se pica ne osuši). Poređajte peostalu parčad u fritezu i pazite da se ne preklapaju. Ostavite ih tako oko četiri minuta. Voila – pica je sveža i sočna, kao da je tek izvađena iz pećnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.