Izvor: Objava, 19.Nov.2019, 16:44

Kako odabrati nakit za venčanje

Kako odabrati nakit za venčanje

Kada je u pitanju lepota i stil mlade, nakit za venčanje igra veoma važnu ulogu. O tome koliko važnu ulogu ima nakit za venčanje, navodi se da je to glavni aksesoar za venčanje i da na taj način upotpunjava izgled mlade koja na taj način može da zaseni svojom pojavom. Pored toga, mlada se često oseća nesigurno ukoliko na sebi nema odgovarajući nakit za venčanje, pa se i iz tog razloga vidi značaj izbora nakita za venčanje.

Kada je u pitanju venčanje, veoma je važno da se nakit stilski slaže sa venčanicom, a pored toga treba voditi i računa o frizuri za koju ste se odlučili, kao i za kakvu ste se šminku za venčanje opredelili. Međutim, i pored toga, ne treba preterati sa nakitom, već treba napraviti balans, ali svakako da to treba uraditi u skladu sa sopstvenim stilom.
Burme za venčanje
Mnogi navode da burme datiraju iz starog Egipta koji su smatrali da je krug simbol večnosti, kao i zajedničkog života. Upravo su iz tog razloga, krug oblikovali u prsten i nosili ga na domalom prstu leve ruke, smatrajući da upravo vena sa tog mesta vodi pravo do srca. U početku su burme nosile samo žene, ali se od XIII veka ustalio običaj da burme nose oba pola. Na taj način, burme belo zlato su postale simbol da su pred Bogom svi ljudi jednaki. Vremenom, pravoslavni narodi su počeli da nose burmu na domalom prstu desne ruke, jer se tom rukom krste, sa tri prsta. Međutim, bez obzira na to, burme imaju isto značenje, kao i smisao i namenu.

Razmena burmi između mladenaca predstavlja čin koji je sastavni deo svake svadbe. Burma predstavlja komad nakita koji ćete nositi ceo život, pa iz tog razloga treba izabrati burme koje vam se veoma sviđaju jer ćete ih gledati svakodnevno na svojim rukama. Zato mnogi navode da je biranje burmi veoma važan deo svakog venčanja.
Minđuše za venčanje
Postoje nekoliko saveta prilikom izbora minđuša za venčanje. Stručnjaci koji se bave modom, smatraju da mršave devojke mogu da biraju veće minđuše koje će biti upadljivije. Sa druge strane, one devojke koje su krupnije građe trebaju da izaberu manje minđuše. Pored toga, stručnjaci smatraju da minđuše treba birati na osnovu boje venčanice.

Ukoliko imate venčanicu u šampanj boji, onda će najbolje ići zlatne minđuše, i to pre svega one od žutog zlata. Sa druge strane, uz čisto belu venčanicu treba izabrati minđuše od belog zlata ili srebra. Pored toga, ukoliko je venčanica zatvorenog tipa i ne nosite ogrlicu, onda možete izabrati upadljive, viseće minđuše. Veliki izbor minjuša i drugog nakita možete pronaći na sajtu zlatate Aurum.

Pored toga, minđuše za venčanje treba izabrati tako da budu u skladu i sa frizurom, jer u zavisnosti od toga za kakvu ste se frizuru opredelili, možete se odlučiti za male ili veoma upečatljive minđuše. U slučaju ako je kosa podignuta u punđu ili rep, velike i glamurozne minđuše su savršen izbor za venčanje. Pored toga, u slučaju ako nosite i ogrlicu i narukvicu, onda je poželjno izabrati male minđuše sa jednim biserom ili nekim drugim dragim kamenom.