Kako napraviti dobar biskvit za tortu.

Izvor: UspešnaŽena.com, 28.Dec.2014, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako napraviti dobar biskvit za tortu.

Mnoge se često pitaju kako ispeći dobar biskvit, jer ne ispadne uvek najbolje. Upravo od njega  često zavisi i kvalitet torte. Pa, u čemu je onda tajna pravljenja klasičnog biskvita? Istina nije daleko od nas.

Podeliću sa vama svoje znanje pripreme biskvita, korak po korak, možda će nekome biti od koristi. A vi, drage domaćice, podelite sa nama svoje iskustvo, koje će biti dragoceno za naše čitateljke.

Dakle, evo i recepta za klasičan biskvit: 
>> Pročitaj celu vest na sajtu UspešnaŽena.com <<
Za njegovu pripremu uzimam:

Ako nemate toliko jaja, uzmite koliko imate, ali proporcionalno smanjite količinu drugih sastojaka.

Moja tepsija je prečnika 25 cm. Uključite rernu da se zagreva, na 180 stepeni.

Veoma pažljivo odvojte belanca od žumanaca.Posuđe treba da bude čisto i suvo.

Mutimo belanca. Radim to dugo, dok pena ne postane veoma gusta. I ako mislite da je gusta, mutite je još malo.

Proverite, da li ste dobro umutili belanca – okrenite sud, ona ne treba da ispadnu.

Potom počnite dodavati šećer, ali postepeno,kašiku po kašiku, uz neprekidno mućenje, sve do utroška cele količine šećera. Mutim sve do trenutka dok se, zbog gustine, mikser jedva okreće.

Sada se vraćamo žumancima. Njih mutimo lagano mikserom.

Brašno prosejavam odmah na umućena belanca. Brašno obavezno mora biti prosejano!

Odozgo na brašno dodajem žumanca.

Sada sve zajedno lagano mešam varjačim.Ne preterujem sa mešanjem. Kad grudvice nestanu, prestajem sa mešanjem.

Pripremam tepsiju. Stavim u nju papir za pečenje i ničim ne premazujem.Testo polako i pažljivo izručim u tepsiju i stavim u zagrejanu rernu.

Kod prečnika tepsije 25 cm, vreme pečenja je oko 40-45 minuta. Rernu za vreme pečenje bolje ne otvarati, da testo ne «padne».Ispečen biskvit vadim iz rerne, sačekam da se ohladi, nakon toga vadim iz tepsije.

Papir se sklanja bez problema. Ovakav je moj biskvit

(Još bez glasova)

Loading...

Nastavak na UspešnaŽena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta UspešnaŽena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta UspešnaŽena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.