Kako izbeći odeću koja vas čini starijima?

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2012, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako izbeći odeću koja vas čini starijima?

Ako mislite da delujete starije od svojih vršnjaka, možda nije u pitanju stres ili način na koji se negujete. Problem možda leži u vašem ormaru.

Nošenje odeće koja vam ne stoji, koja je prevaziđena ili previše mladalačka može da doda godine vašem izgledu. Evo pet najčešćih greški i kako da ih popravite:

PROBLEM: OTKRIVATE PREVIŠE - ILI PREMALO

Neke žene misle da će nošenje minića učiniti da deluju mlađe, a druge odlaze u suprotnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << krajnost i nose suknje do listova i dugačke rukave, što im dodaje godine.

Ne možete da pogrešite sa: V ili okruglim izrezom koji će istaći vaš dekolte, tri-četvrt rukavima i suknjom do kolena, jer otkrivaju oblasti koje izgledaju lepo bez obzira na godine.

PROBLEM: ZAROBLJENI STE U PROŠLOSTI

Ako nosite istu frizuru ili se šminkate isto proteklih deset godina, vreme je da osvežite svoj izgled i skinete nekoliko godina.

Moguće je i da delujete starije ako se oblačite od glave do pete u nekom od stilova koji su bili aktuelni prethodnih decenija. Probajte da izmešate stilove, tako što ćete na primer iskombinovati olovka suknju sa opuštenijim i širim gornjim delom, konjskim repom i neutralnom šminkom.

PROBLEM: FARMERKE ZA MAME

Farmerke sa visokim strukom jednostavno ne stoje dobro. Pronađite one koje vam najbolje stoje. Probajte tamniji džins sa malo elastina.

PROBLEM: STARI BRUS

Čak i ono što nosite ispod odeće može da vam doda godine. Grudnjak koji dobro drži uticaće da vaša figura više bude u obliku peščanog sata. Menjajte brushalter bar jednom godišnje ili kad god se raširi.

PROBLEM: OBLAČITE SE KAO DEVOJČICA

Čim pređete polovinu dvadesetih vreme je da se odreknete sve tinejdžerske odeće, jer je pogrešno misliti da u njoj izgledate slatko i mladalački.

Eksperimentišite sa modom i pokušajte da pronađete stil kojim ćete izgledati mlađe, ali sa dozom prefinjenosti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.