Kako do nežnih i negovanih usana?

Izvor: Vesti-online.com, 30.Sep.2011, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako do nežnih i negovanih usana?

Vaše usne mogu da zablistaju punim sjajem, a da ne potrošite mnogo novca na to. Uostalom, proverite osam recepata koje vam preporučujemo i videćete da će vaši poljupci opet biti sočni i opojni.

Ispucali uglovi usana često su posledica nedostatka vitamina B 2, kojeg ima u jajima i mlečnim proizvodima. Pola litra mleka pokriva polovinu dnevne potrebe za ovim vitaminom.

Kamilica veoma blagotvorno deluje na ranice u usnoj duplji. Skuvajte čaj od cveta kamilice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << procedite ga i sačekajte da se ohladi. Ispirajte njime usta četiri puta dnevno.

U homeopatiji se koriste veoma male doze žive, koja ublažava upale sluzokože usta.

Želeli biste da vam usne budu rumene, a ne koristite karmin? Isprobajte ovaj trik! Zagrizite pet sekundi krišku limuna. Usne će vam dva sata biti veoma dobro prokrvljene i samim tim će dobiti lepu boju.

Sitni mehurići na usnama nestaće za tren oka ako tri-četiri puta dnevno budete utrljavali kremu na bazi matičnjaka. Možete da je koristite i preventivno kako se mehurići ne bi ni pojavili.

Žalfija je veoma delotvorna protiv upala u usnoj duplji i povreda desni jer dezinfikuje rane. Skuvajte čaj od žalfije, sačekajte da se ohladi i ispirajte usta četiri puta dnevno po dva minuta.

Med je provereno sredstvo za meke i nežne usne. Nanesite tanak sloj meda, ostavite da deluje nekoliko minuta i poližite ga. Još efikasnija je sledeća metoda: utrljajte med nežno četkicom.

Zbog visokog sadržaja masti, usta čini mekim i glatkim. Najbolje je da kremu na bazi kakao-butera nanesete pre odlaska na spavanje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.