Kako da zimi osušite veš za dva sata: Trik koji su žene već isprobale

Izvor: B92, 13.Okt.2023, 10:09

Kako da zimi osušite veš za dva sata: Trik koji su žene već isprobale

Kako da se tokom hladnih dana sušenje veša ne pretvori u agoniju koja traje satima, pa čak i danima - možda je ovo rešenje koje će i vama olakšati muke.

Tokom hladnih dana nije lako osušiti veš i sigurno će nam nedostajati oni topli, sunčani dani kada nam je odeća bila suva i za dva sata. Naravno, takve muke su vam strane ukoliko imate mašinu za sušenje veša, ali za sve one koji to čine na dobar stari način i na prirodnom vazduhu, možda će jedan trik pomoći. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Aleks Birn godinama muči muku sa sušenjem veša, jer živi u malom stanu i nema dovoljno mesta za prostiranje istog, pa joj je jednog dana sinula ideja koju je rado podelila sa svima putem Fejsbuka.

Rasporedila je veš na sušilicu i veliki čaršav za krevet, sa lastišem, navukla preko sušilice i ostavila sve pored radijatora. Shvatila je da je čaršav zarobio topao vazduh i tako pomogao da se veš osuši za dva sata, tvrdi ona.

"Pokušavala sam da smislim gde da okačim još i čaršav da se suši, osim na vrata od kuhinje, gde bi povukao miris hrane. Obično držim sušilicu za veš pored radijatora, posebno zimi, i pomislila sam zašto ne bih stavila čaršav preko sušilice, krajeve navučem na radijator i ispod nogica sušilice? Tako će sav topao vazduh iz radijatora ići na odeću i osušiće se brzo", ispričala je Aleks kako je došla na ovu ideju.

Objasnila je da su ljudi skeptični prema njenom predlogu zbog vlage, te otkrila da pazi da čaršav ne prekrije sušilicu u potpunosti, tako da uvek ostane prostora za izlazak i ulazak vazduha.

Oni koje ipak brine vlaga mogu uključiti ovlaživač vazduha ili, pak, malo odškrinuti vrata ili prozor.

"Radim to godinama i sjajno je, sva odeća mi se tako brzo osuši", napisala je jedna korisnica Fejsbuka, dok su one koje to nisu znale bile veoma zainteresovane da probaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.