Kako da vam kosa bude lepa i zdrava i posle leta? Probajte trik - obožavaćete ga

Izvor: B92, 02.Sep.2023, 08:03

Kako da vam kosa bude lepa i zdrava i posle leta? Probajte trik - obožavaćete ga

Sunce i more znaju i te kako da isuše kosu, ali postoji rešenje kako da povratite njen volumen i sjaj.

Nakon vrelih letnjih dana primetili ste da vam je koža na temenu u lošem stanju, naročito ako ste kosu češće prali, pa čak i koristili neke jače proizvode, koji su vam se nataožili i začepili pore.

Kosa vam više nije onako čista, izgubila je sjaj i lakoću, ali postoji rešenje - piling za teme, koji se koristi za uklanjanje mrtvih ćelija kože kojim ćete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je osloboditi od nakupljenih nečistoća.

Svaki piling poboljšava cirkulaciju, pa će tako biti doltvoran i na vaše teme. Stručnjaci preporučuju da ga nanosite jednom do dva puta nedeljno, u zavisnosti od toga koliko često perete kosu. Nanosi se nakon šamponiranja, a potrebno je da ga kružnim pokretima umasirate u teme. Procedura neka traje oko minut, dva, a potom kosu dobro isperite i, da bi efekat bio još bolji, nanesite balzam na krajeve.

Piling koji je najviše "na glasu" je piling od zobenih pahuljica, jer zob u sebi sadrži važne belančevine za razvoj tkiva i mišića.

Potrebno vam je: dve kašike smeđeg šećera, dve kašike sitnih zobenih pahuljica i dve kašike balzama za kosu. Pomešajte sve sastojke dok ne dobijete smesu nalik pasti, umasirajte je u teme i zatim isperite mlakom vodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.